Prima vizită la Moscova a unui ministru britanic de externe în ultimii cinci ani

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson
Foto: Guliver/Getty Images
 Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson este aşteptat vineri la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, a anunţat miercuri Ministerul de Externe rus, acesta fiind prima vizită a unui ministru britanic în ultimii cinci ani în capitala Rusiei, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Theresa May Hosts Brexit Cabinet Session At Downing Street
Foto: Guliver/Getty Images


„Discuţiile între Serghei Lavrov şi Boris Johnson vor avea loc la 22 decembrie”, a precizat ministerul rus, citat de agenţia Interfax.

Aceasta este prima vizită a unui ministru britanic la Moscova în ultimii peste cinci ani, Londra fiind unul dintre cei mai puternici susţinători ai sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană.

O vizită precedentă a lui Boris Johnson în Rusia, prevăzută în aprilie, a fost anulată în ultimul moment de Londra din cauza „continuării apărării regimului sirian al lui Bashar al-Assad de către Rusia”, mai ales după atacul cu arme chimice de la Khan Sheikhoun, imputat de occidentali Damascului.

Rusia a deplâns atunci o decizie „absurdă” şi lipsa „stabilităţii şi a coerenţei politicii externe” a diplomaţiilor occidentale.

Relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia au fost umbrite în ultimii ani de ancheta privind moartea la Londra în 2006 a fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, precum şi de războaiele din Ucraina şi Siria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri