Primul concert al Corului Armatei Roșii după tragedia de anul trecut

Data publicării:
corul armatei rosii youtube

Corul Armatei Roşii a susținut primul concert după tragedia aeriană din decembrie 2016, în care 64 de membri ai ansamblului au murit, joi, seară, la un teatru din Moscova. După accident, Corul şi-a refăcut efectivele prin intermediul unui concurs naţional.

corul armatei rosii youtube

 

Joi seară, într-un teatru moscovit ce aparţine Armatei ruse, celebrul ansamblu coral a interpretat unele dintre cele mai renumite cântece patriotice şi folclorice în faţa unui public numeros, în care s-au aflat rudele celor 64 de victime, militari de rang înalt din Armata rusă, şi 100 de tineri entuziaşti, relatează News.ro.

„Încă din copilărie visam să cânt în acest cor”, a spus tânărul corist Aleksei Martirossian, care a crescut într-o familie de militaro. La fel ca alte 2.000 de persoane, el a participat la un concurs organizat la scară naţională pentru reformarea Corului Armatei Roşii, un celebru ansamblu coral înfiinţat în 1928 şi alcătuit din două formaţiuni: Ansamblul Aleksandrov şi Ansambluk Academic al Gărzii Naţionale Ruse. 

După o serie de concerte la Moscova, Corul Armatei Roşii va susţine un turneu în Franţa în perioada 21-26 martie, care va debuta la Lyon şi se va încheia la Paris. Julien Dassin, fiul cântăreţului Joe Dassin, este invitatul special al ansamblului coral rus.

Pe 25 decembrie, Corul Armatei Roşii a pierdut 64 dintre membrii săi, inclusiv conducătorul său, Valeri Halilov, într-un accident de avion produs în apropiere de Soci.

Corul Aleksandrov, considerat cel mai mare ansamblu artistic din Rusia, este renumit pentru fineţea şi puritatea interpretării muzicale academice. Aranjamentele muzicale ale ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti - balalaica şi acordeonul cu butoane - cu instrumente de suflat din metal şi lemn.

Repertoriul acestui ansamblu coral include piese ruseşti celebre, precum „Kalinka” şi „Katiusha”, dar şi prelucrări ale unor piese internaţionale la fel de celebre, lansate de trupele The Beatles şi Queen.

De-a lungul anilor, Corul Armatei Roşii a colaborat cu artişti de renume, precum Céline Dion, Jean-Jacques Goldman, Vincent Niclo, Julia Migenes,  Laurent Gerra.

Din palmaresul ansamblului rusesc nu lipsesc momente artistice extraordinare, precum concertul din 2004 susţinut la Vatican, cu binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea, şi un concert din 2007, care a avut loc la sediul Alianţei Nord Atlantice (N.A.T.O) de la Bruxelles. 

La începutul anului 2014, Corul Armatei Roşii a făcut senzaţie în presa internaţională, după ce a interpretat celebrul single „Get Lucky” al grupului electro-pop Daft Punk la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă, organizate în 2014 la Soci. Evenimentul a fost vizionat de 3 miliarde de telespectatori din lumea întreagă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri