Propagandiștii lui Putin se tem de o înfrângere în Ucraina și amenință cu apocalipsa. „Dacă pierdem, luăm toată lumea cu noi”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Soloviov amenință cu apocalipsa
Vladimir Soloviov este de părere că „războiul nuclear este inevitabil”. Colaj foto: Profimedia Images

Propagandistul de serviciu al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a invocat din nou apocalipsa la emisiunea sa TV unde a discutat despre consecințele unei înfrângeri a Rusiei în Ucraina, informează Newsweek.

Într-un videoclip cu emisiunea de seară a lui Soloviov de pe canalul Rusia-1, propagandistul rus l-a ascultat pe invitatul său, realizatorul de film Karen Șahnazarov, în timp ce spunea că războiul a devenit acum o chestiune de viață și de moarte pentru Rusia.

Șahnazarov s-a întrebat dacă poporul rus înțelege cu adevărat „gravitatea pericolului” reprezentat de felul în care se va sfârși războiul, adăugând că acest conflict este „mult mai complex și periculos” decât al Doilea Război Mondial.

Directorul casei de producție Mosfilm a spus că societatea rusă modernă nu arată deloc ca cea din 1941, atunci când Germania nazistă a invadat Uniunea Sovietică, pentru că de această dată nu mai există o ideologie care să îi unească pe oameni.

Vladimir Putin și Karen Șahnazarov
„Ar trebui să începem să recunoaștem că aceasta nu este o simplă operațiune militară specială, ci un război”, a spus directorul general al Mosfilm, Karen Șahnazarov (în poză, cu Putin). „Dacă pierdem războiul, vom dispărea”. Foto: Profimedia Images

Rușii contemporani, potrivit producătorului de film, au crescut cu cultura americană, țara fiind divizată și suferind de pe urma lipsei tinerilor, ceea ce înseamnă că pe front merg multe persoane în vârstă.

„Ar trebui să începem să recunoaștem că aceasta nu este o simplă operațiune militară specială, ci un război”, a spus Șahnazarov. „Dacă pierdem războiul, vom dispărea”.

Șahnazarov a comparat situația Rusiei cu cea a triburilor de nativi americani care au dispărut după ce au fost invadați de colonizatorii europeni.

„Cine are nevoie de lume, dacă Rusia nu face parte din ea?”

Soloviov a intervenit în discuție pentru a spune că speră că Ucraina înțelege că „dacă noi pierdem, o să luăm întreaga lume cu noi”.

„Permiteți-mi să vă amintesc ce a spus Comandantului Suprem: 'cine are nevoie de lume, dacă Rusia nu face parte din ea?'”, a continuat Soloviov, citându-l pe Putin.

Prezentatorul emisiunii a spus apoi că Rusia ar trebui să folosească armele nucleare, să elimine restricțiile cu privire la testarea acestora și „să demonstrăm ceea ce avem în mod convingător”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Săptămâna trecută, Soloviov a spus în timpul emisiunii sale de la radio că „războiul nuclear este inevitabil”.

În ciuda amenințării izbucnirii unui război nuclear, experții au spus că Kievul a demonstrat deja că are capacitatea de a doborî mult temutele rachete hipersonice ale Rusiei, ceea ce înseamnă că Moscova ar putea deveni mult mai reticentă să intensifice atacurile cu arme convenționale.

„Știm că aceste rachete nu sunt nici hipersonice, nici de neoprit”, a spus Serghei Sumlenni, fondatorul Centrului Inițiativei Europene de Reziliență. „Din această perspectivă, ar trebui să analizăm și alte pericole rusești, precum amenințările nucleare. Sunt ele capabile să ne lovească?”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri