Putin: „Am spus de la început că ancheta comisiei Mueller nu va găsi nimic, nimeni nu o ştia mai bine ca noi”

Data publicării:
President Trump And President Putin Hold A Joint Press Conference After Summit
Foto: Guliver/Getty Images

Vladimir Putin a susţinut marţi că ştia „de la bun început” că ancheta procurorului Robert Mueller îl va exonera pe liderul american Donald Trump de acuzaţiile privind o complicitate a acestuia cu Moscova. Preşedintele rus a catalogat acuzaţiile ca fiind „un delir total”, informează Agerpres.

President Trump And President Putin Hold A Joint Press Conference After Summit
Foto: Guliver/Getty Images

„Am spus de la bun început că ancheta comisiei Mueller nu va găsi nimic, nimeni nu o ştia mai bine ca noi”, a declarat preşedintele rus în timpul unui forum consacrat Arcticii, organizat la Sankt-Petersburg, într-o primă reacţie la raportul care a conchis că Moscova dorea să influenţeze alegerile prezidenţiale din SUA, dar nu şi că ar fi existat o complicitate între Donald Trump şi Rusia.

„Pentru noi era clar că (ancheta) se va termina cu un munte care naşte un şoarece, am spus-o mereu. Rusia nu s-a amestecat în niciun scrutin din SUA, nu a existat o complicitate între Trump şi Rusia. Nu-l cunoaştem pe domnul Trump. Da, el a venit la Moscova în calitate de om de afaceri, (dar) aceasta nu a fost un eveniment pentru noi. E un delir total, care vizează un public intern şi este folosit în cadrul luptei politice interne din SUA”, a adăugat Putin.

Aceasta este prima reacţie a liderului de la Kremlin la raportul Mueller.

Trump - nici vinovat, nici exonerat de raportul Mueller

Săptămâna trecută, secretarul american al justiţiei William Barr a asigurat că ancheta lui Mueller, care a durat 22 de luni, nu a stabilit că echipa de campanie a lui Trump a complotat cu Rusia şi că procurorul special nu a ajuns la concluzia că Trump ar fi „interferat” în mod ilegal cu ancheta rusă.

Deşi Mueller nu l-a exonerat pe Trump, William Barr a precizat că în opinia sa nu sunt suficiente dovezi pentru a demonstra că preşedintele ar fi „obstrucţionat” justiţia.

Departamentul Justiţiei din SUA, care se confruntă cu presiuni crescânde de a face public raportul procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în campania prezidenţială din 2016, s-a pronunţat din nou joia trecută pentru menţinerea confidenţialităţii anumitor informaţii din document.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri