Putin, în campanie, promite să termine cu „zăpada neagră”

Data publicării:
putin kremlin ru
Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin a dat asigurări joi că va lupta contra „zăpezii negre”, apei nepotabile şi „smogului” care-i afectează pe ruşi din cauza poluării şi a avertizat că nu există „niciun loc de refugiu”, transmite News.ro.

putin kremlin ru
Foto: kremlin.ru

„Este dificil să se vorbească despre o viaţă îndelungată şi sănătoasă atunci când, chiar acum, milioane de persoane trebuie să bea apă care nu corespunde normelor, când ninge cu zăpadă neagră, ca la Krasnoiarsk, şi când locuitorii marilor centre industriale nu văd soarele cu săptămânile din cauza fumului”, a spus el în discursul anual în Parlament.

„Nu există niciun loc de refugiu, vreau ca toată lumea să ştie că nu va mai fi posibilă vreo amânare”, a subliniat el.

Începând din 2019, „300 de întreprinderi industriale care un impact negativ important asupra mediului vor trebui să respecte mediul”, a anunţat el, dând asigurări că a „consolidat deja exigenţele ecologice în cazul întreprinderilor în vederea diminuării deşeurilor industriale”.

„Începând din 2021, toate întreprinderile care prezintă un mare risc la adresa mediului trebuie să o facă”, a adăugat el.

Vladimir Putin care, mai puţin în cazul unei enorme surprize, urmează să obţină o victorie şi al patrulea mandat de şase, pe 18 martie, a anunţat că 2017 este Anul Ecologiei în Rusia.

2017 s-a încheiat fără vreun rezultat notabil, potrivit ONG-ului Greenpeace şi mai multor organizaţii ecologiste ruse.

Ţara este afectată regulat de accidente industriale, care colorează uneori râurile sau provoacă ninsori negre, ca la Krasnoiarsk, un oraş industrial din Siberia.

Anumite zone ecologice fragile, precum Lacul Baikal, în Siberia, care face parte din Patrimoniul Umanităţii al UNESCO, se află de asemenea în pericol.

În august, Vladimir Putin a tras semnalul de alarmă, denunţând amploarea poluării care afectează lacul cel mai adânc de pe planetă şi cel mai adânc din Eurasia.

Prima rundă de alegeri în Rusia va avea loc pe 18 martie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri