Putin își anulează vizitele la Paris și Berlin

Data actualizării: Data publicării:
Elysee Palace Hosts the "Normandy Format" Summit In Paris
PARIS, FRANCE - OCTOBER 02: French President Francois Hollande welcomes Russian President, Vladimir Putin prior to their meeting at the Elysee Presidential Palace on October 02, 2015 in Paris, France. The leaders of France, Germany, Russia and Ukraine meet in Paris to consolidate a fragile peace in Ukraine, as a conflict that appears to be winding down is overshadowed by President Vladimir Putin's dramatic intervention in Syria's war. (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)

Președintele rus Vladimir Putin și-a anulat vizita în Franța, planificată pentru săptămâna viitoare, un gest care aparent urmărește să-i dea o replică președintelui francez, Francois Hollande, care a sugerat că Moscova se face vinovată de crime de război în Siria, comentează CNN. Putin a decis să nu mai meargă nici la Berlin.

Elysee Palace Hosts the "Normandy Format" Summit In Paris
Gulliver/Getty Images

ACTUALIZARE 19.18. Se răcesc tot mai mult relaţiile dintre Rusia şi Occident. Agenţia de ştiri Reuters scrie că Vladimir Putin a anulat întâlnirile pe care ar fi trebuit să le aibă cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande. Discuţiile, care ar fi trebuit să fie axate pe criza din Siria, erau progrmate săptămâna viitoare.

____________________________________________

Președintele rus Vladimir Putin nu va efectua o vizită la Paris săptămâna viitoare și nici nu se va întâlni cu omologii francez și german pentru discuții separate pe tema crizei din Siria, a confirmat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

Președintele a luat decizia de a-și anula vizita. Președintele a menționat că este gata să viziteze Parisul într-un moment convenabil pentru (președintele francez Francois) Hollande. Vom aștepta ca acest moment convenabil să apară", a declarat Peskov într-o teleconferință cu ziariștii.

Preşedintele francez Francois Hollande declarase într-un interviu difuzat luni că ezită să îl primească pe preşedintele Vladimir Putin în cursul vizitei sale la Paris, ce trebuia să aibă loc la 19 octombrie, din cauza „crimelor de război” de la Alep, ai căror autori vor trebui să răspundă în justiţie, „inclusiv în faţa Curţii Penale Internaţionale”.

Pe de altă parte, președintele Hollande a declarat marți că este vital să continue negocierile cu Rusia, în pofida diferendelor majore cu Moscova pe tema Siriei, dar a subliniat că nu are sens să aibă discuții decât dacă negocierile sunt sincere și ferme”.

„Cu Rusia, Franța este într-un dezacord major pe tema Siriei și veto-ul Rusiei la adresa rezoluției Consiliului de Securitate al ONU a împiedicat încetarea bombardamentelor și obținerea unui armistițiu, a afirmat Hollande într-un discurs susținut marți, la Strasbourg, la Consiliul Europei.

„Consider că este necesar să avem un dialog cu Rusia, dar acesta trebuie să fie ferm și sincer, altfel nu-și are sensul și este o farsă. Sunt pregătit să-l întâlnesc pe președintele Putin dacă putem obține un progres pe calea păcii”, a mai spus președintele Hollande.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri