Video&Foto Putin, la slujba de Paște, după ce a refuzat un armistițiu: „Această mare sărbătoare trezește în oameni cele mai luminoase sentimente”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin isi face cruce, cu lumanare in mana, la slujba de Înviere.
Vladimir Putin la slujba de Înviere la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, potrivit Kremlinului. Putin a transmis un mesaj în care vorbește despre „înaltele idealuri și valori morale” care îi unesc pe creștinii ortodocși și despre „sentimentele luminoase” și „credința în triumful vieții”, pe care le trezește în oameni această sărbătoare. Asta în condițiile în care, după două luni de război în Ucraina, Moscova a refuzat un armistițiu de Paște. 

„Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, pe toți cetățenii Rusiei care celebrează renașterea lui Hristos, în jurul unor înalte idealuri și valori morale și trezește în oameni cele mai luminoase sentimente, credința în triumful vieții, bunătate și justiție”, a transmis Vladimir Putin într-o declarație citată de Kremlin.

Președintele Rusiei a lăudat, de asemenea, activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse și a celoralte confesiuni creștine în păstrarea tradițiilor.

Slujba de Înviere a fost ținută de Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

Vladimir Putin la slujba de Înviere. Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin la slujba de Înviere. Foto: Kremlin.ru

Rusia a refuzat un armistițiu de Paște

În urmă cu două luni, pe 24 februarie, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei, după câteva luni în care a masat peste 150.000 de soldați și echipamente militare în apropiere de granițele Ucrainei, pe care a înconjurat-o din trei părți. Ceea ce se credea a fi o agresiune pentru capturarea definitivă a regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării s-a transformat într-un război total, în care Rusia a atacat nu numai infrastructura militară a Ucrainei, ci și zone civile din orașe - spitale, școli, clădiri de locuințe.

După ce ofensiva asupra Kievului a eșuat, Rusia și-a retras trupele din zonă și și-a concentrat asaltul asupra sudului și estului țării. Orașul Mariupol este distrus aproape complet și ultima rezistență este combinatul Azovstal, unde s-au refugiat circa 2.000 de solați și câteva sute de civili. Deși Putin a declarat că a ordonat încetarea asaltului asupra combinatului, Ucraina susține că obiectivul este bombardat în continuare cu proiectile de mare putere. Rusia a refuzat un armistițiu de Paște.

Sâmbătă, în ajunul Paștelui, Rusia a atacat cu rachete orașul Odesa, lovind două blocuri de locuințe. Printre victimele civile ale bombardamentului, se numără un bebeluș, o fetiță de 3 luni, care a murit împreună cu mama și bunica ei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri