Sari la conținut
News Alert

Putin retrage portavionul Amiral Kuzneţov din Mediterana

Marina rusă a anunţat vineri că retrage portavionul Amiral Kuzneţov din Marea Mediterană, în cadrul operaţiunii de reducere a prezenţei militare în Siria ordonată de Moscova, relatează Russia Today, citată de News.ro.

amiral kuznetov portavion rusia

Portavionul se va întoarce în portul Severomorsk, din regiunea Murmarsk (Marea Barenţ), a anunţat şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o retragere parţială a forţelor militare din Siria, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu negociat cu Iranul şi Turcia.

Potrivit liderului de la Kremlin, acordul oferă ocazia pentru a pune capăt războiului care macină ţara din Orientul Mijlociu de şase ani.

Portavionul Amiral Kuzneţov a fost desfăşurat în Siria la mijlocul lunii octombrie, însoţit de alte trei vase de luptă şi de mai multe ave de susţinere.

Pe lângă faptul că a oferit o bază pentru o parte dintre avioanele de luptă care au vizat ţinte din Siria, grupul naval a efectuat manevre de antrenament cu alte ramuri ale armatei ruse, a declarat comandantul forţelor ruse din Siria, Andrei Kartapolov.

Pe aceeași temă