Putin se oferă să ajute ancheta din SUA privind implicarea Rusiei în alegeri

Data actualizării: Data publicării:
President Trump And President Putin Hold A Joint Press Conference After Summit
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit luni, după întâlnirea de la Helsinki cu Donald Trump, să permită Statelor Unite interogarea agenţilor ruşi acuzaţi de amestec în alegerile americane din 2016, relatează Agerpres.

President Trump And President Putin Hold A Joint Press Conference After Summit
Foto: Guliver/GettyImages

„Avem un acord între Statele Unite şi Rusia, din 1999, privind sprijinul în anchetele penale, iar acest acord este încă în vigoare. În acest cadru, (procurorii americani) pot trimite o cerere pentru a interoga aceste persoane suspectate”, a explicat Putin la conferinţa de presă comună cu preşedintele SUA.

Liderul de la Kremlin a mai spus că Donald Trump a ridicat, în cursul summitului lor, la Helsinki, problema „aşa-numitului amestec rus” în alegerile americane din 2016. „A trebuit să repet că statul rus nu s-a amestecat niciodată şi nu intenţionează să se amestece în procesul electoral american intern”, a spus Putin.

 

Procurorul special Robert Mueller a inculpat vineri, în Statele Unite, 12 ofiţeri ai serviciului rus de spionaj militar, GRU, acuzaţi de piraterie informatică împotriva campaniei candidatei democrate la preşedinţia SUA, Hillary Clinton.

Citiți și Ce au discutat Putin și Trump despre scutul de la Deveselu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri