Sari la conținut

Putin taie masiv din bugetul Apărării

Trezoreria Federației Ruse a confirmat că bugetul Apărării pe 2017 a fost redus cu 25,5%, scrie publicația Jane's Defence Weekly. Este vorba despre cea mai mare tăiere de la începutul anilor '90 și vine pe fondul sancțiunilor economice impuse Rusiei de Occident.

putin cu nava militara - kremlin.ru

Potrivit Trezoreriei, bugetul Apărării a fost redus de la 3,8 trilioane de ruble (65,4 miliarde de dolari) la 2,8 trilioane. Începând din 2011, bugetul pentru Apărare a crescut anual, in termeni nominali, cu 19,8%.

Uniunea Europeană a anunţat luni că a prelungit cu şase luni, până pe 15 septembrie, sancţiunile vizând persoanele şi entităţile ruse implicate în anexarea peninsulei Crimeea, în 2014.

Pe listă figurează, printre alţii, consilieri ai preşedintelui rus Vladimir Putin, parlamentari şi oficiali din sectoarele apărării, de informaţii, militar, precum şi separatişti ucraineni şi rebeli din estul Ucrainei.  

După ştergerea a două nume, în urma decesului persoanelor respective, pe listă se află în prezent 150 de persoane şi 37 de societăţi care nu au acces în UE şi alte căror active şi fonduri din ţările blocului comunitar sunt îngheţate.