Răbdarea Rusiei e pe terminate. Așteaptă o rezolvare urgentă din partea SUA

Data publicării:
President Nicolas Sarkozy Meets With Russian President Dmitry Medvedev
Foto: Guliver/GettyImages

Răbdarea Rusiei este pe terminate în ce privește tergiversarea de către Washington a rezolvării situației legate de sediile diplomatice ruse care au fost închise cu puțin timp înainte de a-și încheia mandatul de către fostul președinte Barack Obama, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă, au relatat agențiile de presă TASS și RIA Novosti.

President Nicolas Sarkozy Meets With Russian President Dmitry Medvedev
Foto: Guliver/GettyImages

Întrebat dacă Moscova va lua măsuri simetrice de răspuns înainte sau după așteptata întâlnire dintre președinții rus și american Vladimir Putin și Donald Trump, Dmitri Peskov a spus că această problemă ține de competența Ministerului de Externe.

Moscova așteaptă din partea Washingtonului explicații în scris despre modul în care partea americană intenționează să rezolve criza care a apărut din cauza scandalului legat de sediile diplomatice ruse în Statele Unite ale Americii, a scris presa rusă săptămâna trecută.

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, ex-președintele Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie, pe lângă expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, și închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland.

Președintele Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze și să aștepte instalarea noii administrații la Washington înainte de a lua o hotărâre. Dar după venirea președintelui Donald Trump la Casa Albă problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvată, Moscova amenințând în repetare rânduri cu măsuri de represalii simetrice.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri