Reacţia German Marshall Fund după interzicerea Black Sea Trust în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
2014 Paralympic Winter Games - Day 3
Foto: Harry Engels/Getty Images

Interzicerea de către autorităţile de la Moscova a activităţii în Rusia a Black Sea Trust (Fondul Marii Negre) „nu este nici neaşteptată, nici excepţională”, se arată într-o reacție remisă Digi24 de German Marshall Fund.

2014 Paralympic Winter Games - Day 3
FOTO: Gulliver/Getty Images

Fundaţia pusă pe lista organizaţiilor a căror activitate este indezirabilă este un proiect dezvoltat de prestigioasa organizaţie americană German Marshall Fund şi Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Apariţia Black Sea Trust (Fondul Marii Negre) pe lista organizaţiilor indezirabile în Rusia nu este nici neaşteptată, nici excepţională. Figurăm alături de o duzină de alte organizaţii, unele dintre ele, că şi Black Sea Trust, fără activitate sau prezenţa în Rusia, dar care activează în ţări din regiunea Marii Negre în care Federaţia Rusă are un interes direct, cum ar fi Ucraina şi Moldova. Apariţia noastră pe lista este dovadă calităţii muncii noastre, dar şi a spaţiului civic din ce în ce mai restrictiv din Federaţia Rusă. Muncă noastră constă în sprijinirea organizaţiilor neguvernamentale din ţările din regiunea Marii Negre în promovarea principiilor democratice, a bunei guvernări şi a schimbului de experienţă între aceste organizaţii. Includerea Black Sea Trust pe lista organizaţiilor indezirabile în Federaţia Rusă nu afectează activitatea fondului, ea desfăşurîndu-se în continuare în ţările din regiunea Marii Negre cu respectarea, ca întotdeauna, cadrului legislativ din fiecare din acestea”, se arată în reacția trimisă Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri