Sari la conținut
News Alert

Reacție de la Moscova la livrarea de rachete americane către România

Livrarea către România a unor sisteme americane de rachete și artilerie destabilizează situația din regiune și determină Rusia să-și întărească unitățile sale militare, a declarat parlamentarul rus Iuri Șvîtkin, citat sâmbătă de Sputnik.

m142-himars-010-ts600

Foto: military.com

Vicepreședinte al Comisiei pentru apărare din Dumă (camera inferioară a parlamentului rus - n.r.), Iuri Șvîtkin a criticat într-un interviu pentru Sputnik faptul că SUA livrează României sisteme americane de rachete și artilerie. 

Desfășurarea de arme în țările Europei de Est destabilizează situația și intensifică tensiunile regionale, spune deputatul în legătură cu acțiunile Washingtonului și ale aliaților săi. „Astăzi e greu să spunem împotriva cui ar putea România să ducă un război, dar înțelegem că Transnistria nu e departe și că acolo se află contingentul nostru de menținere a păcii”, a declarat deputatul. 

Departamentul de Stat american și-a dat acordul pentru livrarea către România a unor sisteme de rachete și lansatoare de rachete în valoare totală de 1,25 miliarde de dolari.

Citiți și: 

România cumpără armament american în valoare de 1,25 miliarde de dolari

MApN: Negocierile pentru achiziția lansatoarelor de rachete HIMARS încep după aprobarea Congresului

Bătălia pentru contractele militare se ascute şi în Polonia