Replică. BBC va fi anchetat de autoritățile ruse

Data actualizării: Data publicării:
First Anniversary Of The Referendum Which Annexed The Crimea To Russia
Draprelul Rusiei. Foto: Alexander Aksakov / Getty Images

Regulatorul de telecomunicaţii rus Roskomnadzor a anunţat, vineri, că a început să ancheteze activităţile BBC în Rusia, ca răspuns la declaraţiile autorităţii britanice de reglementare a audiovizualului ce acuză canalul rus RT de încălcare a regulilor de imparţialitate, informează France Presse, citată de Agerpres.

bbc sediu facebook
Sursă foto: Facebook

Într-un comunicat, Roskomnadzor a declarat că „a pus în aplicare măsuri de control” asupra activităţilor în Rusia ale canalului de ştiri non-stop BBC World News şi website-urilor BBC.

Roskomnadzor a precizat că doreşte să verifice „respectarea legislaţiei ruse” de către aceste media, adăugând că aceasta are „legătură cu situaţia legată de decizia regulatorului britanic Ofcom”.

BBC World News este canalul internaţional de ştiri al BBC. În schimb, serviciul în limbă rusă BBC există doar pe internet.

Ofcom a declarat joi că RT a încălcat regulile de imparţialitate în timp ce a relatat despre otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în martie în sudul Angliei.

Aceste încălcări „constituie o violare gravă a regulilor audiovizuale”, a denunţat Ofcom, adăugând că „a anunţat RT că avem în vedere posibilitatea de a le impune sancţiuni”.

Aceste acuzaţii sunt un „delir”, a reacţionat pe Twitter redactorul-şef al RT, Margarita Simonian.

„Ieri, autoritatea britanică de reglementare a găsit șapte încălcări de nicăieri. Şi au lăsat clar să se înţeleagă că ne vor retrage licenţa”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri