Rogozin continuă tiradele împotriva României

Data actualizării: Data publicării:
teodor melescanu in studio la digi24

Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, a vrut să zboare cu escală la Moscova, dar a ales alt traseu, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, fără a preciza unde şi când a vrut să zboare şeful diplomaţiei de la Bucureşti, relatează RIA, informează News.ro. Declaraţia a fost făcută după ce autorităţile române i-au interzis vicepremierul rus să survoleze spaţiul aerian al ţării, în drum spre Republica Moldova.

dmitri rogozin shutter stock
Foto: Shutterstock

ACTUALIZARE. La solicitarea Digi24, Ministerul român de Externe a confirmat schimbarea rutei unui avion în care se afla ministrul de externe Teodor Meleșcanu, însă precizează că modificarea traseului a intervenit ca urmare a deciziei companiei aeriene.


Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24, Rogozin a acuzat România că este o „marionetă a Statelor Unite”. El a precizat că, în perioada în care a servit ca ambasadorul al Rusiei la NATO, el a observat realitatea politică românească. „Sunt unii dintre cei mai buni instigatori ai tuturor campaniilor antiruse, împreună cu balticii şi britanicii. Deci la astfel de lucruri putem să ne aşteptăm de la ei”, a subliniat oficialul rus.

El crede că un grup mic de persoane, cu diferite interese, se află în spatele incidentului de vineri. „Acesta este, în primul rând, o grupare mafiotă care se află în spatele Guvernului moldovean şi care înţelege că are probleme grave cu legea, deci trebuie să fie în linie cu Occidentul. Adică, s-a aflat în spatele organizării provocărilor împotriva artiştilor şi pacificatorilor noştri care mergeau la aniversarea operaţiunii de menţinere a păcii din Transnistria”, a adăugat el, citat de TASS.

Întrebat despre posibil măsuri de răspuns, Rogozin a subliniat că sancţiunile vor fi aplicate „la momentul şi locul potrivit” şi a insistat că Rusia „ştie cum să răspundă”.

Citiți pe aceeași temă: 

Scandalul Rogozin | Rusia pregătește „sancțiuni speciale”

VIDEO. Ce au spus pasagerii care au călătorit în același avion cu Rogozin

Rogozin cere „contramăsuri usturătoare” împotriva României

Reacția ministrului apărării la acuzele Rusiei la adresa României

Ameninţări la adresa României pe axa Chişinău-Moscova: „O să le iasă pe ochi!”, „Așteptați răspuns, nemernicilor!”

Interdicție pentru Rogozin: Moscova protestează oficial

Detaliile povestite de Rogozin, după ce România i-a interzis tranzitul aerian

MAE: România a interzis survolul aeronavei lui Dmitri Rogozin în spațiul său aerian

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri