Rusia, despre dezvăluirile NYT privind posibile atacuri cibernetice plănuite de SUA: Este infracţiune cibernetică pură

Data actualizării: Data publicării:
criza SUA Rusia, implicare Rusia în campania prezidențială din SUA
Foto: Getty Images

Kremlinul s-a declarat marţi alarmat în legătură cu informaţii publicate recent de New York Times, potrivit cărora SUA ar plănui o serie de contraatacuri secrete asupra unor sisteme informatice ruseşti. Astfel de atacuri ar echivala cu infracţiuni cibernetice, susține Rusia, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

NYT a relatat pe 7 martie, citând unele surse, că Statele Unite ar plănui o serie de contraatacuri sub acoperire asupra unor sisteme având legătură cu guvernul de la Moscova, ca răspuns la atacul prin software-ul SolarWinds, atac atribuit Rusiei de către oficiali americani, ceea ce Moscova neagă.

„Acestea sunt informaţii alarmante” din moment ce un ziar atât de prestigios le publică şi anunţă posibilitatea unor astfel de atacuri cibernetice, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. De fapt „este vorba de infracţiune cibernetică pură”, a adăugat el, insistând că „Rusia nu a fost niciodată implicată în infracţiuni cibernetice”, conform agenţiei de presă ruse.

Hackeri suspectaţi de legături cu Rusia au comis la sfârşitul anului trecut un atac cibernetic masiv asupra mai multor sisteme ale executivului american şi ale unor companii private. La mijlocul lunii decembrie, acest atac a afectat Departamentul de Stat, cel pentru Securitatea internă, Trezoreria şi instituţii naţionale de sănătate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri