Rusia expulzează 40 de diplomați germani

Data publicării:
flags of Germany and Russia painted on cracked wall
Foto: Profimedia Images

Rusia a anunţat luni că expulzează 40 de diplomaţi germani, ca represalii la o măsură similară luată recent de Germania în urma ofensivei ruse în Ucraina, informează AFP şi dpa.

Convocat luni la Ministerul Afacerilor Externe rus, ambasadorului Germaniei la Moscova i-a fost înmânată o notă conform căreia „40 de colaboratori ai misiunilor diplomatice germane din Rusia au fost declaraţi «persona non grata»", a anunţat diplomaţia rusă într-un comunicat.

Pe 4 aprilie, guvernul german a declarat indezirabili 40 de diplomaţi ruşi, care au trebuit să părăsească Germania în termen de cinci zile. La acea dată, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock a subliniat că persoanele vizate „au lucrat în fiecare zi în Germania împotriva libertăţii noastre, împotriva coeziunii din societatea noastră".

„Imaginile din Bucea demonstrează o brutalitate incredibilă din partea conducerii ruse şi a celor care îi urmează propaganda", a subliniat Baerbock într-un comunicat, cu referire la victimele civile din nordul Ucrainei, conform Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri