Rusia expulzează opt diplomaţi greci din cauza livrărilor de echipament militar pentru Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Ambasada Greciei la Moscova.
Rusia expulzează opt diplomaţi greci din cauza livrărilor de echipament militar pentru Ucraina. Foto: Profimedia

Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia pentru Ucraina, transmite AFP.

Ambasadorul grec la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă prin care a fost informat că diplomaţii expulzaţi au la dispoziţie opt zile pentru a pleca din Rusia.

Conform unui comunicat al diplomaţiei ruse, decizia este „consecinţa directă a acţiunilor ostile întreprinse de autorităţile greceşti”. Documentul menţionează „livrările de arme şi echipament militar” pentru Ucraina, precum şi expulzarea unor diplomaţi ruşi din Grecia.

Guvernul de la Atena a anunţat în aprilie expulzarea a 12 diplomaţi ruşi, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia începând din 24 februarie.

AFP observă că Grecia este, ca şi Rusia, o ţară majoritar ortodoxă, iar relaţiile bilaterale au rădăcini istorice, însă Atena s-a aliniat la poziţia aliaţilor occidentali şi a condamnat ferm agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Statele occidentale au expulzat în ultimele luni sute de diplomaţi ruşi, iar Moscova a reacţionat prin măsuri similare, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri