Rusia intervine în Siria cu scopul de a contracara ofensiva Turciei și de a preveni un conflict aproape iminent între cele două state

Data publicării:
militari turci turcia siria atac kurzi GettyImages-595218018
Foto: GettyImages

Forțele armate ale Siriei au ocupat marți, în întregime, orașul sirian Minbej și zona din apropiere, cu scopul de a contracara ofensiva militară turcă, au comunicat reprezentanți ai forțelor armate ruse, citați de site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

„Forțele guvernamentale siriene au ocupat, în totalitate, orașul Minbej și localitățile din apropiere”, a declarat ministrul rus pentru Apărare, în cadrul unui comunicat emis marți.

Rusia nu va permite o confruntare între forțele turce și cele siriene, în contextul operațiunii militare a Ankarei împotriva kurzilor sirieni, a informat trimisul special al Rusiei în Siria, Alexander Lavrentiev. „Eu cred nu doar că o confruntare (turco-siriană) nu este în interesul nimănui, dar și că aceasta este inacceptabilă. Și asta pentru că, în mod sigur, noi nu vom lăsa să se ajungă la această situație!”, a declarat Lavrentiev, citat de agenția rusă de presă TASS.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri