RUSIA. Restricție de vârstă schimbată pentru încă un film, din cauza unui posibil personaj gay

Data actualizării: Data publicării:
power rangers

Distribuitorii din Rusia au informat vineri cinematografele că restricţia de vârstă pentru vizionarea filmului „Power Rangers” s-a schimbat de la 16 ani la 18 ani, din cauza unui posibil personaj gay al producţiei, scrie News.ro.

power rangers

Distribuitorii nu au spus clar care este cauza, însă filmul a primit critici aspre din partea unor parlamentari.

WDSSPR, distribuitorul filmului în Rusia, a informat vineri cinematografele, după ce deputatul Vitaly Milonov a sugerat că ar trebui interzis. Milonov a comparat filmul cu ideologia fascistă. „Dacă ideologia fascistă este interzisă în ţara noastră, atunci şi filmul ar trebui interzis”, a spus el, citat de Hollywod Reporter.

Un alt parlamentar, Alexei Zhuravlev, a criticat ministerul Culturii pentru că a eliberat licenţa audiovizuală pentru „Power Rangers~. El a declarat la televiziunea Tsargrad că filmul promovează „propaganda gay”. „Unii oficiali nu vor să ia în calcul legile adoptate de Duma de stat, în special legea care interzice propaganda gay printre minori”, a declarat el.

Filmul va avea aceeaşi clasificare ca şi „Frumoasa şi Bestia”, un alt film criticat de Milonov. El spune că filmul ar trebui interzis în Rusia pentru că, după cum declară, promovează „relaţii sexuale perverse”.

În „Power Rangers”, supereroul interpretat de cântăreaţa Becky G îşi pune la îndoială sexualitatea. În Statele Unite, filmul este interzis copiilor sub 13 ani, ceea ce înseamnă că anumite secvenţe sunt nepotrivite copiilor mai mici de 13 ani.

În acest weekend, filmele „Frumoasa şi Bestia” şi „Power Rangers” domină box office-ul şi se aşteaptă ca cel de-al doilea să aibă încasări de 40 de milioane de dolari.

Rusia a anunţat că şi filmul „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast” a fost inclus într-o categorie de pelicule ce nu pot fi vizionate de spectatorii în vârstă de până la 16 ani, după apelul lansat de deputatul ultraconservator Milonov, care a solicitat interzicerea lungmetrajului din cauza unui „moment gay”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri