Rusia și Iranul intenționează să desfășoare exerciții navale comune în Oceanul Indian

Data publicării:
submarin rusia rusesc

Rusia și Iranul intenționează să desfășoare exerciții navale comune în Oceanul Indian, a declarat luni ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenția rusă de presă TASS, potrivit Mediafax.

Zarif a declarat luni, în urma întrevederii cu omologul său rus, Sergei Lavrov, că Teheranul salută propunerea Rusiei de a asigura securitatea în regiunea Golfului.

„În ceea ce privește securitatea din Golful Persic, punctele noastre de vedere sunt similare celor prezentate de Moscova. Încurajăm inițiativa Rusiei pentru securitatea din Golful Persic”, a declarat Zarif.

Administrația de la Teheran se așteaptă ca Administrația de la Moscova să ia măsuri concrete în această direcție, a anunțat ministrul de Externe iranian.

Iranul este pregătit să semneze un acord de non-agresiune cu țările din regiune și este în favoarea menținerii libertății de navigare în Golful Persic.

„Din nefericire, americanii doresc să își trimită contingentul în regiune. Acest lucru va duce la escaladarea tensiunilor”, a adăugat Javad Zarif.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forțele iraniene, mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, au anunțat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri