Rusia: Un mort şi trei răniţi în urma unei explozii lângă un birou FSB. Atacatorul, identificat

Data actualizării: Data publicării:
fsb militar rusia shutterstock_1154216965
Foto: Shutterstock

O persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite miercuri într-o explozie, într-o filială regională a serviciilor ruse de securitate FSB, la Arhanghelsk, în nordul ţării, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului local penru AFP.

fsb militar rusia shutterstock_1154216965
O persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite într-o explozie la filială regională a serviciilor ruse de securitate FSB Foto: Shutterstock

ACTUALIZARE 12:53 - Anchetatori ruşi au anunţat că autorul exploziei la o filială regională a serviciului rus de securitate FSB, miercuri, la Arhanghelsk (nord), este un adolescent în vârstă de 17 ani, ucis de dispozitivul exploziv, relatează AFP.

„Potrivit informaţiilor preliminare, un rezident local în vârstă de 17 ani, care a introdus un dispozitiv exploziv în clădire, este mort”, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, un organ însărcinat cu principalele dosare, aflat în subordinea Kremlinului.

Comitetul a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la un „act terorist”.


„Un dispozitiv exploziv a detonat”, a declarat acest purtător de cuvânt, Artiom Botighin, adăugând că „o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost spitalizate”.

Explozia a avut loc imediat înainte de ora locală 9.00 (8.00, ora României), potrivit guvernatorului regiunii Arhanghelsk, Igor Orlov, care făcut declaraţii de presă.

„Tipul de exploziv folosit este pe cale să fie stabilit”, a adăugat el.

Guvernatorul a refuzat să se pronunţe în legătură cu situaţia răniţilor şi a spsu că identitatea moerului era în curs de verificare.

„Luăm măsuri în vederea sporirii securităţii civililor şi clădirilor publice în regiunea Arhanghelsk”, a anunţat Orlov.

Atacuri vizând poliţia sau FSB sunt rare în Rusia, mai puţin în Caucazul de Nord, o regiune cu populaţie majoritar musulmană, în care autorităţile se confruntă cu rebeli islamişti.

Comitetul rus de luptă împotriva terorismului a confirmat că explozia a avut loc, dar nu a făcut alte precizări, scrie The Associated Press.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri