Galerie Foto Rusia va prezenta noile sale lansatoare de rachete la parada militară de pe 9 mai

Data actualizării: Data publicării:
Military hardware heads to Moscow for Victory Day parade
Rusia va prezenta unele dintre noile sale arme cu prilejul tradiţionalei parade militare de pe 9 mai. Foto: Profimedia Images

Rusia va prezenta unele dintre noile sale arme cu prilejul tradiţionalei parade militare de pe 9 mai, de Ziua Victoriei, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, relatează dpa.

Festivităţile au loc în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de Al Doilea Război Mondial şi se obişnuieşte ca Moscova să prezinte cele mai recente exemple de tehnică militară, conform Agerpres.

„Pentru prima dată, lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G, de calibrul 122 mm şi echipate cu control automat şi sisteme de control al focului vor străbate Piaţa Roşie în coloana motorizată", a declarat ministrul apărării Serghei Şoigu, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În total, sunt prevăzute parade militare în 28 de oraşe ruseşti pentru a marca Ziua Victoriei, deşi evenimentul de la Moscova este cel mai important.

Cea mai mare paradă naţională din Rusia ar urma să mobilizeze 11.000 de soldaţi şi 131 de vehicule militare. În plus, vor participa 77 de elicoptere şi avioane. Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să susţină un discurs.

Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că niciun lider străin nu a fost invitat, nici chiar preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin.

Diplomaţi occidentali din Rusia intenţionează de asemenea să nu participe la eveniment din cauza vărsării de sânge din Ucraina, notează dpa.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri