Rusia vrea să înlocuiască IKEA cu mobilă făcută de deținuți. „Dacă le compari, avem calitate mai bună la prețuri mai mici”

Data publicării:
prisoner makes school furniture for secondary school No. 35, in the penal colony No. 5 of Russian Federal Penitentiary Service, in Chita, Russia
Rusia vrea să suplinească produsele IKEA cu mobilă făcută de deținuți. Foto: Profimedia

Închisorile rusești vor să înlocuiască brandurile occidentale - cum este IKEA - cu produse făcute de deținuți, în contextul în care guvernul de la Moscova încearcă să dezvolte un program de suplinire a crizei importurilor.

Mai multe companii rusești de stat au semnat contracte de 600 de milioane de ruble (10 milioane de solari) cu coloniile penitenciare din regiunea Uralilor, scrie The Moscow Times, preluând publicația locală Oblastnaya Gazeta. Contractele semnate acoperă patru cincimi din producția totală a cel puțin uneia dintre coloniile penitenciare.

La un târg de profil care a avut loc recent în orașul Ekaterinbug au participat reprezentanți de la 30 de închisori din șapte regiuni ale Rusiei, cu bunuri vândute în valoare de 58.000 de dolari și câteva contracte semnate.

„Închisorile pot să înlocuiască foarte bine IKEA. Dacă le compari, avem calitate mai bună la prețuri mai mici”, a declarat Ivan Șarkov, directorul programului de muncă pentru deținuți de la o închisoare din regiunea Sverdlovsk.

IKEA este una dintre sutele de companii occidentale care s-au retras de pe piața rusă după declanșarea invaziei în Ucraina, lucru care a dus la prăbușirea importurilor și căutarea de soluții pentru a impulsiona producția locală.

Printre clienții de top ai închisorilor se numără agenții guvernamentale, tribunale, corporații de stat.

„Cifra de afaceri și numărul de oameni implicați în producție crește de la an la an”, a declarat Alexandr Fiodorov, directorul închisorii din Sverdlovsk.

Administrația federală a penitenciarelor din Rusia a anunțat în februarie crearea unor centre de corecție pentru 100.000 de infractori aflați la prima condamnare sau condamnați pentru infracțiuni minore.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri