Rusia vrea să vândă unei țări NATO cel mai nou sistem antiaerian al său, S-400

Data actualizării: Data publicării:
rachete bun

Rusia se apropie de semnarea unui contract cu Turcia cu privire la livrarea unor sisteme de apărare antiaeriană de ultima generaţie de tip S-400, a anunţat sâmbătă conglomeratul de stat Rostec, relatează AFP.

„Moscova şi Ankara aproape au terminat negocierile cu privire la detaliile tehnice ale contractului referitor la S-400”, a declarat CEO-ul Rostec Serghei Cermezov, citat într-un comunicat.

Miniştrii finanţelor celor două ţări discută de-acum „posibilitatea furnizării către Ankara a unui împrumut în vederea achiziţionării” sistemor S-400, potrivit aceleiaşi surse.

Cermezov a refuzat să ofere detalii suplimentare despre această livrare „atât timp cât contractul nu este semnat”.

Această vânzare de sisteme de apărare antiaeriene ruse ultimul răcnet către o ţară membră NATO va simboliza o nouă etapă în spectaculoasa reconciliere dintre Moscova şi Ankara, care au traversat, timp de un an, o gravă criză.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri ridicarea majorităţii sancţiunilor impuse de Moscova Ankarei după doborârea de către turci a unui bombardier rus în spaţiul aerian, la frontiera turco-siriană, în 2015.

În urma acestui incident, Rusia a instalat sisteme de tip S-400 pentru ca să-şi protejeze avioanele în Siria, unde este implicată într-o campanie în susţinerea forţelor lui Bashar al-Assad.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri