Video&Foto Rușii au ieșit să protesteze față de invazia din Ucraina chiar sub ochii lui Putin. Peste 4.500 de oameni au fost arestați

Data actualizării: Data publicării:
protestatara luata pe sus de fortele de ordine ruse
Mii de persoane au fost arestate în Rusia la proteste față de invazia din Ucraina Foto: Profimedia Images

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în circa 50 de orașe de pe tot cuprinsul Rusiei pentru a contesta decizia lui Putin de a invada Ucraina. Manifestații au avut loc și la Moscova, foarte aproape de zidurile Kremlinului, unde măsurile de securitate au fost sporite.

La Kremlin au fost montate garduri de protecție și au fost aduse blindate.

Paza la Kremlin a fost întărită Foto: Profimedia Images
Paza la Kremlin a fost întărită Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE ORA 09:30 Peste 4.500 de protestatari au fost arestați în Rusia, conform unui nou bilanț.

ACTUALIZARE ORA 23:00 Cel puțin 4.357 de persoane au fost reținute în timpul protestelor de duminică, dintre care peste 1.500 numai la Moscova, relatează OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmărește detențiile din Rusia. Potrivit OVD-Info, au fost reținute persoane în 56 de orașe.

Atenție, imaginile au impact emoțional:

 


Peste 3.500 de persoane au fost arestate numai duminică la protestele din Rusia, iar 10.000 de la începutul invaziei. Oamenii au scandat contra războiului lui Putin din Ucraina. Potrivit noilor legi, care blochează aflarea adevărului despre invazia în Ucraina, cei prinși la mitinguri riscă ani grei de închisoare.

Cetățenii Federației Ruse fac o alegere în aceste momente. În aceste zile. În aceste ore. Între viață și sclavie. Astăzi, mâine, săptămâna viitoare. Este încă posibil să învingem răul fără pagube irecuperabile. Dacă rămâneți tăcuți, doar sărăcia va vorbi pentru voi mai târziu. Și doar represiunea va răspunde. Nu fiți tăcuți!” - a fost mesajul transmis rușilor de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Alte proteste de susținere a Ucrainei au avut loc în acest weekend în întreaga lume, inclusiv în Serbia și Kazahstan, țări care au lideri pro-ruși.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri