Șapte Martori ai lui Iehova, torturați de poliție în Rusia: „Mi-au pus o pungă pe cap, apoi m-au electrocutat”

Data publicării:
martori
Foto: Captură BBC

Șapte bărbați susțin că au fost torturați de poliție, în nordul Rusiei, din cauza religiei lor. Toți cei șapte fac parte din Martorii lui Iehova, organizație religioasă interzisă de Curtea Supremă din Rusia în 2017, scrie BBC News.

martori
Foto: Captură BBC

Din 2017, când organizația Martorii lui Iehova a fost interzisă din cauza „viziunii extremiste”, zeci de membri au fost reținuți în Rusia. Toți au fost acuzați de organizarea, participarea și finanțarea unei „organizații extremiste”. 

Oficialii din Surgut, localitatea în care șapte tineri ar fi fost torturați, au negat inițial acuzațiile, însă au declarat ulterior că vor face o anchetă în acest caz.

Cei șapte bărbați acuză că au fost electrocutați și bătuți cu bastoanele de polițiști, apoi interogați ore în șir privind religia lor.

„Am crezut că mă vor ucide, pentru că mă amernințau pe mine și pe familia mea. Când m=au sufocat și nu mai puteam respira m-au întrebat: «Acum ai de gând să vorbești?» și am răspuns că da, pentru că nu mai puteam îndura”, spune unul dintre bărbați.

„Brusc, mi-au pus o pungă pe cap și au început să mă sufoce. Apoi m-au electrocutat”, povestește altul.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat persecutarea Martorilor lui Iehova ca fiind „complet lipsită de sens” și a cerut Curții Supreme să clarifice cum trebuie aplicată legea în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri