Sari la conținut
News Alert

Șeful CIA: Rusia se va implica în alegerile americane de anul acesta

La un an de la preluare funcţiei de director al CIA, Mike Pompeo a vorbit despre provocările cu care se confruntă. În mod normal, şeful spionilor americani acordă foarte rar interviuri, dar de această dată, a vorbit cu jurnaliştii de la BBC despre ameninţarea Rusiei, despre Coreea de Nord şi Donald Trump. Şi nu a fost deloc un interviu uşor de obţinut şi realizat, mai ales că echipa postului a trebuit să ajungă la sediul CIA cu trei ore înainte, pentru verificările de rutină.

Senate Committee Holds Confirmation Hearing For Rep. Mike Pompeo To Become Director Of C.I.A.

Mike Pompeo / FOTO: Gulliver/Getty Images

Mike Pompeo, directorul CIA: Noi şi partenerii noştri din domeniul informaţiilor ne-am dat seama de capacităţile militare ale regimului Kim Jong-un. Discutăm despre el, despre capacitatea de a lansa către Statele Unite, în decurs de câteva luni, o rachetă cu încărcătură nucleară. Ruşii ne-au luat în vizor de mult timp şi mă aştept să continue în acest sens.

Jurnalist BBC: Vă îngrijorează faptul că ar putea interveni în alegerile pentru Congres?

Mike Pompeo: Desigur. Am toate motivele să cred acest lucru, dar sunt încrezător că America va avea alegeri libere şi corecte.

Jurnalist BBC: Vă găsiţi pe muchie de cuţit, în contextul în care preşedintele a spus că implicarea Rusiei în alegeri nu este reală?

Mike Pompeo: Eu nu discut despre aşa ceva, ci mă ocup de adevăr. Noi îi livrăm aproape zilnic preşedintelui cel mai bun adevăr pe care-l cunoaştem. Suntem cel mai bun serviciu de spionaj din lume şi sunt extrem de mândru de acest lucru. Mergem unde trebuie şi facem tot ce trebuie ca să furăm secrete în numele poporului american.