„Soțul mi-a tăiat mâinile cu toporul.” Îngrijorare în Rusia după îmblânzirea unei legi

Data actualizării: Data publicării:
rusoaica mainile taiate_captura bbc

Activiștii din Rusia se îngrijorează după ce o variantă mai blândă a legii privind violența domestică ar putea intra în vigoare, relatează BBC, care a realizat un reportaj cu o victimă a violenței domestice.

În decembrie 2017, soțul Margaritei Gracheva a luat-o cu forța într-o pădure și i-a tăiat mâinile cu un topor. Soțul său, Dmitri, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, însă lucrurile s-ar putea schimba în favoarea lui.

Acest caz este folosit de activiștii din Rusia pentru a convinge legiuitorii ruși să nu aprobe legea mai blândă privind violența domestică. Ei spun că agresorii ar putea fi încurajați și mai mult să recurgă la gesturi violente.

Una dintre cele mai importante modificări este aceea că infracțiunile în urma cărora victimele nu sunt internate în spital nu mai sunt catalogate ca fiind fapte penale, iar pedepsele au fost reduse.

Modificările au fost propuse în februarie 2017 și se află încă în dezbatere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri