Spioni ruși, inculpați în SUA pentru furtul de date de la Yahoo

Data actualizării: Data publicării:
Computer Gaming Summit Held In Germany
OSNABRUECK, GERMANY - MAY 3: A computer game enthusiast plays a computer game during a computer gaming summit May 3, 2003 in Osnabrueck, Germany. About 900 computer gamers from across Germany came to play games such as "Counter Strike," "Black Hawk Down," "WarCraft" and "Medal of Honour" in teams across a LAN network for two days. Many gamers are part of clans, groups of 10-30 people, who play each other over the Internet and meet at LAN summits across Germany. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Doi agenți ai FSB au fost puși sub acuzare de procurorii americani în dosarul furtului de date personale de la Yahoo, din 2014, când au fost sparte 500 de milioane de conturi ale utilizatorilor, informează New York Times.

Computer Gaming Summit Held In Germany
FOTO: Gulliver/Getty Images

Este vorba despre Dmitri Aleksandrovici Dokuchaev, în vârstă de 33 de ani, și de Igor Anatolievici Sushchin, în vârstă de 43 de ani.

Cei doi spioni ruși au „protejat, asistat și plătit pirați informatici delincvenți" pentru a desfășura atacuri cibernetice în SUA și în alte țări și pentru a penetra conturile pe internet ale unor ziariști ruși, responsabili guvernamentali ruși și americani, ca și ale angajaților mai multor companii private din diferite țări, se arată într-un comunicat al Ministerului american al Justiției”, informează Agerpres.

Doi dintre acești hackeri — un rus și un bărbat cu dublă cetățenie, canadiană și kazahă — au fost și ei inculpați în acest caz.

Gigantul informatic Yahoo a confirmat anul trecut furtul de date din serverele proprii, de la sfârşitul lui 2014.

Hackeri sponsorizaţi de guverne străine au reuşit să treacă de sistemele de protecţie şi au sustras informaţii precum nume, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, parole criptate şi chiar întrebări şi răspunsuri de securitate, anunțat compania, în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri