Sute de sisteme de rachete antiaeriene, desfășurate la Moscova

Data publicării:
Russia-Vladimir-Putin-war-NATO-military-580726

Armata rusă a defăşurat sisteme de rachete antiaeriene în jurul Moscovei, în cadrul unor exerciţii de amploare, în domeniul pregătirii trupelor în cazul unui atac aerian, relatează News.ro.

Russia-Vladimir-Putin-war-NATO-military-580726

Ministerul rus al Apărării a anunţat că în aceste exerciţii au fost implicate, miercuri, sisteme de rachete de tip S-300 şi S-400.

Adjunctul ministrului rus al Apărării Aleksandr Fomin le-a spus ataşaţilor militari străini că la aceste exerciţii, lansate marţi, participă 45.000 de militari, aproximativ 150 de aeronave şi 200 de sisteme de apărare antiaeriană.

Fomin a anunţat, de asemenea, că sisteme de rachete antiaeriene au fost transportate pe cale ariană la poligonul de la Aşuluk (sud), în vederea unor exerciţii de tragere la ţintă.

Este vorba despre ultimele manevre dintr-o serie regulată de exerciţii de război menite să consolideze pregătirea militarilor ruşi în caz de atac.

În pofida dificultăţilor economice, Kremlinul a continuat să cheltuiască sume importante în vederea formării militare şi modernizării armamentului, în contextul tensiunilor puternice cu Occidentul din cauza crizei din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri