Sari la conținut
News Alert

Sute de sisteme de rachete antiaeriene, desfășurate la Moscova

Armata rusă a defăşurat sisteme de rachete antiaeriene în jurul Moscovei, în cadrul unor exerciţii de amploare, în domeniul pregătirii trupelor în cazul unui atac aerian, relatează News.ro.

Russia-Vladimir-Putin-war-NATO-military-580726

Ministerul rus al Apărării a anunţat că în aceste exerciţii au fost implicate, miercuri, sisteme de rachete de tip S-300 şi S-400.

Adjunctul ministrului rus al Apărării Aleksandr Fomin le-a spus ataşaţilor militari străini că la aceste exerciţii, lansate marţi, participă 45.000 de militari, aproximativ 150 de aeronave şi 200 de sisteme de apărare antiaeriană.

Fomin a anunţat, de asemenea, că sisteme de rachete antiaeriene au fost transportate pe cale ariană la poligonul de la Aşuluk (sud), în vederea unor exerciţii de tragere la ţintă.

Este vorba despre ultimele manevre dintr-o serie regulată de exerciţii de război menite să consolideze pregătirea militarilor ruşi în caz de atac.

În pofida dificultăţilor economice, Kremlinul a continuat să cheltuiască sume importante în vederea formării militare şi modernizării armamentului, în contextul tensiunilor puternice cu Occidentul din cauza crizei din Ucraina.