Tânăra din Belarus care a spus că deţine secrete despre Trump a fost eliberată din arest

Data publicării:
anmastasia vasukevici
Foto: Instagram

Fosta escort-girl belarusă Nastia Rîbka (Anastasia Vașukevici), care a promis dezvăluiri despre rolul Rusiei în alegerile din Statele Unite şi a fost arestată săptămâna trecută la Moscova, a fost eliberată, a anunţat marţi avocata unuia dintre coacuzaţi, citată de Agerpres.

anastasia vasukevici 2
Foto: Instagram

„Anchetatorii au luat decizia de a-i elibera condiţionat”, a declarat Svetlana Sidorkina, avocata lui Aleksandr Kirilov, arestat împreună cu ea pentru „incitare la prostituţie” la întoarcerea lor din Thailanda, de unde fuseseră expulzaţi.

Ei vor avea „obligaţia să se prezinte” în faţa unui judecător, a adăugat avocata, fără a preciza când ar putea avea loc audierea.

Nastia Rîbka, al cărei nume real este Anastasia Vaşukevici, a fost arestată la întoarcerea din Thailanda, de unde a fost expulzată după aproape un an în închisoare pentru că a predat cursuri de „formare sexuală”.

Ea a fost arestată joi la Moscova în timp ce era în tranzit spre Minsk, capitala Belarus.

„Nastia Rîbka” s-a făcut cunoscută când a asigurat că este implicată într-un scandal politic cu magnatul rus al aluminiului Oleg Deripaska, un apropiat al fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Tânăra a susţinut că este în posesia "pieselor lipsă din puzzle" în legătură cu ajutorul pe care l-ar fi dat Kremlinul lui Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din 2016.

Avocatul ei, Dmitri Zaţarinski, a postat un videoclip pe pagina sa de Instagram unde Anastasia Vaşukevici poate fi văzută într-o maşină. „Nastia Rîbka este liberă. Ne întoarcem acasă”, a scris el.

În cursul unei audieri desfăşurată sâmbătă, în timpul căreia detenţia i-a fost prelungită cu trei zile, ea a asigurat că nu vrea „în niciun fel să-l compromită pe Oleg Deripaska”. „M-am săturat”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri