Trei țări au reluat discuțiile pentru un South Stream mai mic

Data publicării:
gazoduct south stream

Ungaria, Rusia și Serbia au reluat discuțiile pentru construcția unui gazoduct care să urmeze, parțial, traiectoria proiectului abandonat South Stream, a declarat vineri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează agenția MTI, preluată de Agerpres.

Șeful diplomației ungare a precizat că la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg a discutat acest proiect cu ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, cu directorul general de la Gazprom, Aleksei Miller, precum și cu omologii săi din Rusia și Serbia, Serghei Lavrov și Ivița Dacici.

Szijjarto a mai spus că, în cel mai scurt timp posibil, guvernul de la Budapesta va începe discuțiile pe acest subiect și cu vice-președintele Comisiei Europene responsabil de politica energetică, precum și cu Bulgaria.

În luna decembrie 2014, Rusia a anunțat că renunță la proiectul gazoductului South Stream, care urma să treacă prin Bulgaria, Serbia și Ungaria, în favoarea proiectului Turkish Stream, care prevede construcția unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia via Marea Neagră.

Grupul energetic rus Gazprom intenționează să finalizeze lucrările la gazoductul Turkish Stream până la sfârșitul lui 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri