Un al doilea medic de la spitalul din Omsk unde fusese internat Alexei Navalnîi a murit

Data publicării:
spitalul de urgenta nr 1 din omsk
Spitalul de Urgență nr. 1 din Omsk, unde a fost internat inițial Alexei Navalnîi, în august 2020, cu simptome de otrăvire Foto: Profimedia

Încă un doctor de la Spitalul de Urgență nr.1 din Omsk, unde a ajuns Alexei Navalnîi imediat după ce a fost otrăvit vara trecută, a încetat din viață. Este vorba despre șeful secției de traumatologie și ortopedie, Aghișev Rustam Gabasovici, care a murit săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al spitalului.

În vârstă de 63 de ani, acesta suferise un atac cerebral în decembrie. Cauzele exacte ale decesului său nu au fost însă precizate.

La începutul lunii februarie, un alt medic de la spitalul de urgență din Omsk, mai exact șeful adjunct de la terapie intensivă, a murit subit. Serghei Maskimișin ar fi murit din cauza unui atac de cord. Avea 55 de ani.

Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecut. Inițial, spitalul de urgență a recunoscut că acesta a fost otrăvit, dar apoi a negat.

În octombrie anul trecut, un alt medic din conducerea spitalului din Omsk, Anatoli Kalinicenko, și-a dat demisia și a spus că se mută la o clinică privată, pentru că iubește mai mult chirurgia decât sarcinile administrative, relatează Radio Europa Liberă. Când Navalnîi a fost adus la spital cu simptome de otrăvire, în august 2020, Kalinicenko a fost cel care răspundea de secția unde a fost internat, cel care a comunicat cu presa, dar și cu medicii din Germania, unde disidentul a fost transferat ulterior.

La scurt timp, medicul-șef al spitalului, Aleksandr Murahovski, membru al Partidului Rusia Unită aflat la conducere, a preluat personal comunicarea cu presa și a anunțat că starea de sănătate a lui Navalnîi s-a deteriorat din cauza unei „boli metabolice”. Tot el este cel care a întârziat transferul lui Navalnîi la Berlin cu două zile. Ulterior, Murahovski a fost promovat ministru al sănătății în regiunea Omsk.

Citiți și: Aleksei Navalnîi intră în greva foamei. El se plânge de „acte de tortură” şi lipsă de îngrijiri medicale

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri