VIDEO. Jaf inedit. Tablou furat în plină zi, sub ochii vizitatorilor de la muzeu

Data actualizării: Data publicării:
galeriile tretiakov kremlin ru

Jaf îndrăzneţ în Moscova, unde un bărbat a furat în plină zi un tablou de 160.000 de euro. Totul s-a întâmplat sub privirile vizitatorilor, care şi-au dat seama prea târziu de ce se întâmplă. Hoţul a fost prins a doua zi, iar tabloul, recuperat. Jaful a provocat furia autorităţilor, mai ales că pictura nu era prevăzută cu un sistem de alarmă, aşa cum se întâmplă de obicei în muzee.

Jaful a avut loc la Galeriile Tretiakov, unul dintre cele mai importante muzee ale Rusiei. Camerele de supraveghere l-au surprins pe hoţ cum se apropie de tablou fără să trezească vreo suspiciune. Convinşi că este un angajat al muzeului, oamenii din jur l-au urmărit cum ia pictura şi pleacă. Tabloul nu era prevăzut cu sistem de alarmă, aşa că paznicii au aflat prea târziu ce s-a întâmplat.

Poliţia a reuşit, totuşi, să dea de urma hoţului, pe care l-a prins în ziua următoare. Tabloul, evaluat la 160.000 de euro, a fost recuperat şi el intact.

Deși insistă că nu a încălcat legea, hoţul are un cazier destul de bogat şi mai fusese reţinut pentru posesie de droguri.

Acum, după ce Galeriile Tretiakov au fost ţinta acestui jaf îndrăzneţ, conducerea instituţiei a luat măsuri.

Stanislav Kononov, oficial din Ministerul Culturii: Numărul camerelor de supraveghere a fost sporit, iar picturile au fost fixate mai bine. Toate tablourile vor fi dotate cu senzori, aşa cum ar fi trebuit.

Anul trecut, Galeriile Tretiakov au fost scena unui alt episod ciudat: un bărbat a distrus atunci un tablou care-l înfăţişa pe ţarul Ivan cel Groaznic, fiindcă avea impresia că nu respectă adevărul istoric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri