VIDEO. Principalul opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, reținut în urma unor percheziții, a fost eliberat

Data actualizării: Data publicării:
aleksei-navalnii-arestat-twitter
Foto: Twitter

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut joi după o serie de noi percheziţii desfăşurate la sediul organizaţiei împotriva corupţiei condusă de acesta, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

ACTUALIZARE: Aleksei Navalnîi, a fost eliberat joi după ce a fost reţinut pentru o scurtă perioadă în timpul unei percheziţii desfăşurate la sediul organizaţiei împotriva corupţiei condusă de acesta, informează AFP şi Reuters.

"Este liber, nu mai este reţinut", a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîş.


Știrea inițială

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut joi după o serie de noi percheziţii desfăşurate la sediul organizaţiei împotriva corupţiei condusă de acesta.

„Aleksei a fost reţinut prin forţă şi dus de acolo. Nu a opus rezistenţă. Avocaţii se află încă la FBK, unde este în desfăşurare o percheziţie”, a scris pe Twitter purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîş.

Cu puţin timp înainte, opozantul rus difuzase o înregistrare video în care se putea vedea cum uşa de la sediul organizaţiei sale, Fundaţia luptei împotriva corupţiei (FBK), fusese deschisă forţat cu ajutorul unui fierăstrău electric.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit Reuters, deocamdată motivele reţinerii lui Aleksei Navalnîi nu sunt clare.

În cursul zilei de miercuri, Navalnîi a acuzat autorităţile ruse că l-au „răpit” pe unul dintre colaboratorii săi, arestat după o percheziţie şi trimis imediat în Arctica pentru a-şi efectua stagiul militar.

Ruslan Şavedinov, 23 de ani, este un colaborator al organizaţiei lui Aleksei Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, clasat anul acest drept „agent al străinătăţii” şi ţintă a unei anchete pentru „spălare de bani”.

Potrivit lui Navalnîi, tânărul a fost trimis la baza militară de pe insula Novaia Zemlea (Pământul Nou), arhipelag rus din Oceanul Arctic. „Este deţinut în mod ilegal. Un adevărat prizonier politic sau chiar un exilat”, a denunţat el miercuri, pe blogul său.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri