GALERIE FOTO. Putin sugerează că va fi președinte pe viață

Data actualizării: Data publicării:
putin

Fast şi propagandă la ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin ca preşedinte al Rusiei, pentru a patra oară. Evenimentul, transmis în direct, a fost atât de atent regizat, încât părea un documentar. Vladimir Putin a afişat o mină destinsă şi zâmbitoare, deşi zilele trecute au fost proteste masive în Rusia, tocmai împotriva sa. 1.600 de oameni, printre ei şi copii, au fost arestaţi pentru că l-au contestat în stradă pe liderul de la Kremlin. Dacă-şi va duce la capăt acest mandat, Vladimir Putin va aduna 24 de ani la putere.

putin
Vladimir Putin / FOTO: kremlin.ru

Mii de invitaţi au umplut până la refuz încăperile aurite ale Kremlinului. În primele rânduri, chiar lângă podium, au stat patriarhul Rusiei, membrii guvernului, reprezentanţii parlamentului, curţii supreme şi ai armatei. În paralel, televiziunea rusă îl filma pe Vladimir Putin în biroul său, fără sacou.

După câteva secunde, el a pornit într-un lung drum pe culoarele interminabile ale Kremlinului, filmat pas cu pas, în timp ce se oprea preţ de o secundă să verifice câte un tablou. Apoi, a ieşit din reşedinţă pentru a urca în noua sa limuzină de fabricaţie rusească, dar extrem de asemănătoare cu cele ale preşedinţilor americani.

După această demonstraţie de forţă, a urmat şi baia de mulţime din Marele Palat al Kremlinului filmată din persectiva luI Vladimir Putin. A venit apoi şi momentul jurământului.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Cât timp voi deţine funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, jur să respect şi să protejez drepturile şi libertăţile fiecărei persoane, ale fiecărui cetăţean.

După jurământ, Vladimir Putin a ţinut un scurt discurs în care a dat de înţeles că pentru el, a conduce Rusia este o misiune pe viaţă.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Văd toate acestea ca pe o datorie şi o menire a întregii mele vieţi, de a face totul pentru Rusia, pentru prezentul şi viitorul ei. Rusia este un actor puternic, activ şi influent pe scena internaţională.

La ceremonie a participat și fostul cancelar al Germaniei, social-democratul Gerhard Schroeder, care în prezent face parte din Consiliul de administrație al Nord Stream și al companiei rusești Rosneft.

Urmăriți mai jos o galerie foto (©Kremlin.ru) de la ceremonia pentru a patra învestire în funcție a lui Vladimir Putin (clic pe prima imagine pentru a le vedea pe toate celelalte):

putin la biou - kremlin.ru
putin la biou - kremlin.ru

Pompa şi mesajele de îmbărbătare nu pot ascunde însă faptul că de la un mandat la altul, Vladimir Putin adună tot mai mulţi contestatari. Doar zilele trecute, 1.600 de oameni au ajuns după gratii, după ce au protestat cu zecile de mii în stradă faţă de cel care vrea să le controleze destinele un sfert de secol.

Printre ei, chiar şi copii. La Saratov, un băiat a strigat „El nu este țarul nostru”. Poliţiştii l-au urcat într-o maşină şi au plecat către o destinaţie necunoscută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri