Video Mesajul lui Vladimir Putin pentru România: Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin la kremlin rosteste o alocutiune
Președintele Vladimir Putin i-a primit la Kremlin pe ambasadorii României și Moldovei la Moscova, care și-au prezentat scrisorile de acreditare Foto: kremlin.ru

Președintele Vladimir Putin transmite că Moscova este deschisă unui dialog cu România, pentru dezvoltarea unor „relații reciproc avantajoase”, și spune că vede un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre. Liderul de la Kremlin a avut un mesaj și pentru Republica Moldova.

„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să conlucrăm la intensificarea legăturilor noastre politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat, marți, liderul de la Kremlin, potrivit unui comunicat

Declarația a fost făcută cu ocazia primirii, marți, la Kremlin, a 23 de ambasadori nou numiți la Moscova, printre care și cei ai României și Republicii Moldova, care și-au prezentat scrisorile de acreditare. 

Cristian Istrate este noul ambasador al României la Moscova, în timp ce Chișinăul este reprezentat de Vladimir Golovatiuc.

„Relațiile cu Republica Moldova se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituală comune de către națiunile noastre. Anul acesta vom marca 20 de ani de la Tratatul bilateral de Prietenie și Cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte pentru Transnistria și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a spus președintele Vladimir Putin.

Relațiile dintre România și Rusia au fost marcate recent de un scandal diplomatic. Exact în urmă cu o săptămână, Rusia a decis expulzarea adjunctului atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, ca măsură de răspuns la decizia autorităților de la București de a-l declara persona non-grata, la sfârșitul lunii trecute, pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, acuzat de activități de spionaj.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri