Video Rușii acuză Ucraina că a atacat cu rachete orașul rus Belgorod

Data publicării:
explozie în orașul Belgorod, Rusia
Rușii susțin că Ucraina a atacat o zonă rezidențială din Belgorod cu rachete. Foto: Captură Twitter.

Rușii acuză Ucraina că a atacat cu rachete orașul de graniță Belgorod, într-un bombardament în care au murit trei oameni și zeci de clădiri rezidențiale au fost avariate, relatează Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel puțin 11 blocuri de apartamente și 39 de case au fost avariate, iar cinci au fost distruse complet, afirmă guvernatorul rus Viaceslav Gladkov, într-o postare pe Telegram.

„Vreau să subliniez că atacul cu rachete a fost plănuit intenționat și că a fost lansat spre populația civilă a orașelor rusești”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării, Igor Konașenkov.

El a spus că sistemele de apărare aeriană rusești au distus trei rachete Tocika-U, însă că fragmente ale acestora au căzut peste clădirile rezidențiale. El a mai spus și că forțele rusești au distrus drone ucrainene încărcate cu explozibili care se apropiau de Kursk, un alt oraș din sudul Rusiei, aproape de granița ucraineană.

Susținerile rușilor nu au putut fi confirmate independent.

De când Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, au existat numeroase relatări despre atacuri asupra Belgorodului și altor regiuni de la granița cu Ucraina, iar Rusia acuză țara vecină că lansează atacuri cu rachete.

Ucraina nu își recunoaște responsabilitatea pentru aceste incidente la depozite de armament și alte locuri însă spune că Rusia este lovită de „retribuție karmică” pentru crimele comise în războiul pornit împotriva sa.

Belgorod este un oraș de 400.000 de locuitori la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina. Guverantorul regional Gladkov susține că cel puțin patru oameni au fost răniți, iar doi sunt spitalizați după acest incident.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri