Rușii anunță că vor să ocupe mai multe teritorii în Ucraina. Lavrov: „Vorbim despre mult mai mult decât republicile Donețk și Lugansk”

Data publicării:
serghei lavrov
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că obiectivele geografice ale „operațiunii militre speciale” a Rusiei în Ucraina nu se mai limitează doar la regiunea Donbas din estul țării, ci includ și alte teritorii, scrie Reuters, preluând agenția rusă de stat RIA Novosti.

Serghei Lavrov a mai spus că obiectivele Rusiei se vor extinde și mai mult dacă Occidentul livrează Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune.

„Președintele (Vladimir Putin) a spus foarte clar, după cum l-ați și citat, denazificare și demilitarizare în sensul în care să nu mai existe nici un fel de amenințări la adresa securității noastre, din direcția teritoriului Ucrainei, acest obiectiv a rămas în vigoare”, a declarat Serghei Lavrov.

El a adăugat însă că Rusia vrea să ocupe și alte teritorii în Ucraina.

„Acum este altă geografie. Vorbim despre mult mai mult decât republicile Donețk și Lugansk, vorbim și despre regiunea Herson, despre regiunea Zaporojie și o serie de alte teritorii, acest proces va continua și va contiuna în mod constat și extrem de insistent”.

„Noi nu putem permite ca pe partea aceea de Ucraină pe care o va mai controla Zelenski sau cine o să-l înlocuiască să existe arme care pot reprezenta un pericol direct pentru teritoriul nostru sau al republicilor care și-au declarat independența și a celor care vor să-și decidă singure viitorul”, a mai precizat ministrul rus de Externe.

Când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a negat orice intenție de a ocupa teritorii ucrainene, spunând că scopul său este demilitarizarea și „denazificarea” țării.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri