Rușii au atacat două remorchere ucrainene civile care transportau cereale în sudul Ucrainei: 2 morți, un rănit și un dispărut

Data actualizării: Data publicării:
nava cu cereale din ucraina
Încă două nave cu cereale au plecat din porturile ucrainene de la Marea Neagră. FOTO: Twitter Oleksandr Kubrakov

Forțele ruse au atacat două remorchere civile care transportau o barjă cu cereale în zona orașului Oceac, din sudul regiunii Mikolaiv, scrie publicația ucraineană Pravda, citând Comandamentul Operațional de Sud. Doi oameni au murit, unul a fost rănit și o altă persoană este dispărută.

„Forțele ruse continuă atacurile asupra infrastructurii portuare pe frontul Oceac. Ca urmare a unui atac asupra a două remorchere civile care ajutau la transportul barjelor cu cereale, a izbucnit un incendiu, iar controlul asupra navelor a fost pierdut. Doi membri ai echipajului au murit, unul a siferit răni, iar un altul este dispărut”, a anunțat Comandamentul de Sud. 

Pe de altă parte, forțele ucrainene au distrus două barje lângă podul Antonovski din Herson, barje care erau folosite la traversarea râului Nipru de pe malul drept pe cel stâng.

Comandamentul de Sud mai arată în declarație că ucrainenii au doborât, de asemenea, un elicopter rusesc Ka-52 care executase atacuri în regiunea Herson și 13 rachete X-101 lansate în dimineața zilei de luni.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri