Video Rușii au creat Kalașnikovul pentru hipsteri

Data actualizării: Data publicării:
arma de vânătoare pentru hipsteri produsă de Kalașnikov
MP-155 Ultra, noul model „pentru hipsteri” produs de Kalașnikov. Foto: Profimedia Images

Producătorul rus de arme Kalaşnikov va lansa un model nou de pușcă de vânătoare, MP-155 Ultima, special dedicată hipsterilor, după cum s-a exprimat directorul companiei de armament, Dmitri Tarasov, informează Agerpres.

MP-155 Ultima se bazează pe designul unei puşti de vânătoare deja existente, MP-155. Noua versiune va fi „o armă gadget” pentru antrenamente de tir, a spus Dmitri Tarasov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Obiectivul nostru este de a atrage publicul care a crescut cu gadgeturi şi nu poate să se imagineze fără ele. Vânătoarea clasică a devenit astăzi tot mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, noi vrem să ne adresăm hipsterilor, generaţiei Z”, a precizat Tarasov.

Noua armă, dezvăluită pentru prima dată în august 2020 în cadrul unei expoziții de armament, utilizează muniţie de calibrul 12/76.

Elementul de noutate smart al noului produs Kalașnikov  îl reprezintă un mini-computer intern prevăzut cu un display fixat deasupra cutiei mecanismelor. Ecranul poate afișa un contor de tir care arată numărul de gloanțe trase și cele rămase.

Dispozitivul poate fi sincronizat cu alte gadgeturi externe via WiFi sau cu o cameră care poate înregistra Full HD montată pe o șină specială.

display armă de vânătoare Kalașnikov pentru hipsteri,
Display-ul armei de vânătoare produse de Kalașnikov. Foto: Profimedia Images

Preţul estimat al armei este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

Grupul Kalaşnikov trece printr-o amplă transformare după sosirea unor acţionari privaţi în 2014. Producătorul rus, cunoscut pentru armele sale de asalt şi pentru numele inventatorului puştii de asalt AK-47, Mihail Kalaşnikov, s-a lansat de atunci în producţia de drone, iahturi şi gadgeturi de tot felul.

Compania a făcut să se vorbească despre ea în presa internaţională după ce a prezentat o serie de prototipuri neobişnuite: automobile electrice, robotul Igorek - „Micul Igor”, un robot biped care îi ajută pe soldaţi să se deplaseze pe teren ostil, dar care a atras multe ironii.

Născut la 10 noiembrie 1919, Mihail Kalaşnikov a rămas în istoria industriei mondiale de armament drept inventatorul celei mai vândute arme de asalt din lume, până în prezent, AK-47. Potrivit unor estimări de producţie, la nivel mondial au fost produse între 70 şi 100 de milioane de astfel de arme.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri