Video Rușii au dispersat un nou protest pașnic al civililor ucraineni cu focuri de mitralieră, în orașul ocupat Kahovka

Data publicării:
protest ucraina

Invadatorii ruși au deschis focul, duminică, împotriva unor manifestanți pașnici în orașul ocupat Kahovka, în sudul Ucrainei, iar un număr încă necunoscut de persoane au fost rănite, spuen Liudmila Denisova, responsabila cu drepturile omului la Parlamentul Ucrainei. În imaginile publicate pe rețelele sociale se vede cum mulțimea de oameni începe să o ia la fugă la sunetul focului de mitralieră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Locuitori din acest oraş situat pe Nipru, mare fluviu care traversează Ucraina, au început o „acţiune paşnică pentru a spune «nu» ocupanţilor”, a precizat Denisova pe rețeaua Telegram.

În timpul manifestaţiei au fost auzite explozii de grenade şi focuri de mitralieră, iar mai multe persoane au fost rănite sau arestate, a mai spus Liudmila Denisova, fără a oferi un număr.

Nu departe de Kahovka, la Herson, au fost desfăşurate echipamente militare ruse în faţa unor persoane care protestau, de asemenea, împotriva ocupaţiei din oraşul lor, scandând în special „Glorie Ucrainei!”, a declarat ea, fără a semnala, totuşi, incidente similare.

Responsabila ucraineană nu a precizat numărul manifestanţilor din cele două localităţi.

Sâmbătă, la Enerhodar, un alt oraş din sudul Ucrainei ocupat de armata rusă, „o adunare pentru susţinerea Ucrainei” a fost dispersată de tiruri de mortieră şi de grenade asurzitoare care au dus la rănirea a patru persoane.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri