Video Rușii au început să vadă OZN-uri. Guvernatorul regiunii Rostov susține că a doborât un "obiect în formă de minge"

Data actualizării: Data publicării:
obiect pe cer
Rușii susțin că au văzut și au doborât un OZN. Foto: Captură video Twitter

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasily Golubev, a scris pe Telegram că un „obiect de dimensiuni mici în formă de minge” a fost depistat zburând „în vânt” la o altitudine de aproximativ o milă și jumătate. Incidentul ar fi avut loc pe data de 3 ianuarie și ar fi fost reperat deasupra satului Sultan Sala din districtul Miasnikovsky din regiune, scrie Newsweek. Guvernatorul regiunii Rostov menționează în mesajul lui că „a fost luată decizia de a-l lichida”.

"Îi îndemn pe toți să rămână calmi. Pentru asigurarea securității sunt implicate toate forțele și mijloacele. Cerul este acoperit cu apărări antiaeriene", a adăugat el, fără a preciza care era obiectul.

La comenatarii, publicația locală de știri Pivyet Rostov a publicat un titlu care spunea „un OZN sub forma unei mingi a fost doborât pe cer”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Canalele Telegram din acea noapte au descris modul în care funcționau sistemele de apărare aeriană din Rostov. Canalul Ostorozhna, Novosti a publicat un videoclip care arată un obiect strălucitor zburând și apoi explodând pe cer.

Un martor a povestit canalului că „a fost o explozie foarte puternică” și că „totul în casă s-a cutremurat. Ne-am dat seama că apărarea antiaeriană era în funcțiune”.

Newsweek a contactat biroul guvernatorului pentru comentarii suplimentare.

Rostov se învecinează cu Marea Azov, care este legată de Marea Neagră prin strâmtoarea Kerci, o locație strategică pentru ambele părți ale războiului din Ucraina. De la începutul invaziei lui Vladimir Putin, regiunea de lângă Ucraina a fost supusă bombardamentelor regulate și atacurilor cu drone.

În octombrie, Rostov a fost numit una dintre cele șase regiuni rusești și două regiuni anexate în care Putin a introdus un „nivel de răspuns mediu” la amenințările reprezentate de război. Aceasta include restricții privind circulația și întărirea măsurilor de ordine publică.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri