Live Text Zelenski: Situaţia cea mai dificilă pe front este în apropiere de Bahmut, în est. Ucrainenii sunt rugați să facă economie la energie

Data actualizării: Data publicării:
bombardament în zaporojie
Rușii au lovit Zaporojie cu zece rachete S-300, FOTO: Profimedia Images
Din articol
Situația cea mai dificilă pe front este la Bahmut Mărturia unui soldat ucrainean Carnaj într-un poligon rus de antrenament, după ce doi recruți au deschis focul Kievul le cere ucrainenilor să economisească electricitate după ce o rachetă a lovit o centrală de alimentare Rușii au bombardat infrastructură energetică cheie din regiunea Kievului Rusia va da posibilitatea ca unele avioane de luptă ale Belarusului să fie echipate cu arme nucleare România contribuie la fondurile NATO cu 1,4 milioane de dolari pentru apărarea Ucrainei, Moldovei, Georgiei și Iordaniei Suedia respinge o anchetă comună cu Danemarca şi Germania pentru spărturile conductelor Nord Stream 1 şi 2 SUA sunt „dezamăgite” de UE că nu a scutit Ucraina de la plata datoriei SUA anunţă noi livrări de arme către Ucraina: rachete HIMARS, muniție și blindate de 725 milioane de dolari  Putin, luat la rost în public la summitul dictatorilor: "Vrem și noi respect. Ce suntem noi?"  „Sunt mămica sau tăticul vostru? Priviți cu ochii voștri!" Fără haine sau lemne de foc, noii recruți ai lui Putin se fură unii pe alții Putin: Mobilizarea rezerviștilor se va încheia în două săptămâni  Washington Post: Elita rusă așteaptă o schimbare a puterii. "Cel mai grav va fi când vor fi aduși morții de pe front" Doi finlandezi au "anexat" locul de parcare al consulului rus și l-au pictat în culorile steagului Ucrainei: "A fost referendum în doi"  Zelenski: Trebuie să readucem pacea, victoria şi o vom face

Autorităţile ucrainene au anunţat bombardamente ruseşti în mai multe regiuni în timpul nopţii. Zaporojie a fost lovit cu zece rachete S-300, iar Nikopol cu 50 de obuze de la lansatoare multiple de rachete şi artilerie grea. Alerta aeriană a fost declanşată pentru toată Ucraina aşteptându-se noi atacuri. Vladimir Putin a anunțat că mobilizarea rezerviștilor ar trebui să se încheie în două săptămâni.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI

Situația cea mai dificilă pe front este la Bahmut

ACTUALIZARE 23:45 Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că, din punct de vedere militar, în prezent situaţia „cea mai dificilă” este în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, la câteva zile după ce forţele pro-ruse au anunţat că se apropie de acest oraş, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„O situaţie foarte gravă se menţine în regiunile Doneţk şi Lugansk”, în bazinul industrial Donbas, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic. „Cea mai dificilă este în apropiere de Bahmut, ca în zilele precedente. Încă ne menţinem poziţiile”, a adăugat el.

Forţele separatiste susţinute de Rusia în regiunea Doneţk din Ucraina au declarat joi că au cucerit două sate din apropiere, Opitne şi Ivangrad.

De mai multe săptămâni, trupele ruse bombardează Bahmut, un oraş care avea cândva 70.000 de locuitori, în speranţa de a-l ocupa.

Mărturia unui soldat ucrainean

La aproximativ cincisprezece kilometri de Bahmut, în Ceasiv Iar, jurnalişti ai agenţiei France-Presse au discutat cu un soldat care tocmai se întorsese din prima linie a frontului în această regiune.

„Zile întregi, n-am dormit, n-am mâncat, n-am băut nimic, în afară de cafea”, a povestit acest soldat în vârstă de 50 de ani din brigada 93, zis şi Poliak. „Din cei 13 băieţi din grupul meu, am pierdut doi soldaţi şi cinci au fost evacuaţi”, a continuat acest soldat, uşor rănit de schije şi dând semne de epuizare. „Este viaţa noastră acum, vom face totul pentru ţara noastră”, a mai spus el, aproape în pragul lacrimilor.

De săptămâni întregi, trupele ucrainene eliberează zone largi de teritoriu în sudul şi estul Ucrainei, reaminteşte AFP.

Carnaj într-un poligon rus de antrenament, după ce doi recruți au deschis focul

ACTUALIZARE 23:-00 Unsprezece persoane au fost împușcate mortal și alte 15 au fost rănite la un poligon de tragere din regiunea rusă Belgorod, unde se antrenau recruți pentru a fi trimiși în Ucraina, după ce doi dintre ei au deschis focul.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut incidentul într-un comunicat, dar îl numește un „atac terorist”. Potrivit presei ruse, cei doi recruți care au deschis focul înainte de a fi uciși erau din spațiul CSI, mai precis din Tadjikistan.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că doi cetățeni ai „unei țări din CSI” au comis un „atac terorist” la un poligon de tragere din regiunea Belgorod. Împușcăturile au ucis 11 persoane și au rănit alte 15. Atacatorii au fost în cele din urmă uciși.

Incidentul a avut loc în timpul unui curs de tir pentru antrenarea unor voluntari care au decis să meargă la război. Persoanele rănite au fost duse la spital, iar unele se află în stare gravă.

Bilanțul încă nu este clar, unele surse neoficiale anunțând chiar 22 de morți. Atacatorii - trei, după unele surse, dintre care doi au fost uciși și unul ar fi reușit să fugă - ar fi deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității.

Kievul le cere ucrainenilor să economisească electricitate după ce o rachetă a lovit o centrală de alimentare

ACTUALIZARE 21.55 Autorităţile ucrainene le-au cerut sâmbătă cetăţenilor să economisească electricitate după ce o rachetă a lovit o centrală de alimentare de la periferia Kievului, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Vă rog să vă încărcaţi telefoanele mobile şi acumulatorii acum, înainte de venirea serii", le-a transmis clienţilor său furnizorul de energie Ukrenerho, care le-a mai cerut oamenilor să îşi pregătească cina mai repede decât de obicei, pentru a reduce până la ora 23.00 volumul de electricitate consumat.

Compania a precizat că a făcut acest apel deoarece electricitatea va trebui deviată de pe liniile de înaltă tensiune pe linii mai puţin puternice şi că ar putea fi nevoie de opriri de urgenţă ale alimentării cu energie în cazul în care consumul ar creştere puternic.

"Teroriştii încearcă să ne distrugă staţiile electrice deoarece vor să lase fără electricitate cât mai mulţi oameni în acelaşi timp", a transmis compania pe Facebook.

În contextul în care Rusia continuă bombardamentele, ţintind în special infrastructura de furnizare a energiei şi a apei, compania a raportat un nou atac sâmbătă, fără a preciza unde a avut loc acesta exact.

Sâmbătă seară, Statul Major al Ucrainei a anunţat că a înregistrat patru atacuri aeriene şi cu rachetă ale Rusiei în cursul zilei

Rușii au bombardat infrastructură energetică cheie din regiunea Kievului

ACTUALIZARE 16:40 O lovitură cu rachetă a provocat pagube serioase la infrastructura energetică cheie din regiunea Kievului, armata rusă încercând să întrerupă alimentarea cu apă și electricitate a zonelor populate, potrivit operatorului sistemului energetic din Ucraina, citat de AP.

Oleksi Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev a confirmat că lovitura rușilor nu a ucis sau rănit oameni, conform The Guardian.

Compania de distribuție a electricității, Ukrenenergo a spus că echipele de reparații lucrau la restaurarea energiei însă a avertizat locuitorii privind posibile pene de curent.

Adjunctul cabinetului prezidențial al Ucrainei, Kirilo Timoșenko, a îndemnat locuitorii din zona Kievului și oamenii din trei regiuni vecine să reducă consumul de energie la orele de vârf din timpul serii.

Rusia va da posibilitatea ca unele avioane de luptă ale Belarusului să fie echipate cu arme nucleare

ACTUALIZARE 16:30 Ministerul de Externe al Rusiei a confirmat că va echipa din nou avioanele de luptă Su-25 ale Belarusului cu capacitatea de a purta arme nucleare, scrie Belarusian Hajun project.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Noaptea trecută, agenția de presă rusă RIA News finanțată de Kremlin a scris despre o declarație a lui Konstantin Voronțov, adjunctul delegației ruse la reuniunea Comisiei Întâi a Adunării Generale ONU.

Potrivit acestuia, Rusia transferă sisteme echipate cu două rachete Iskander-M în Belarus și reechipează unele aeronave beloruse Su-25 cu capacitatea tehnică de a purta arme nucleare.

„În acest stadiu, vorbim doar despre transferul sistemelor cu două rachete Iskander-M în echipamentul convențional al Belarusului, precum și oferirea unor aeronave beloruse Su-25 capacitatea tehnică de a purta arme nucleare.

În același timp, nu este de așteptat transferul către Belarus a tehnologiei pentru reechiparea aeronavelor pentru a purta arme nucleare”, a spus diplomatul rus.

El a mai adăugat că în acest moment „nu este de așteptat să fie fizic echipate sistemele beloruse cu focoase nucleare sau să fie transferate astfel de focoase pe teritoriul Belarusului”.

Lukașenko a vorbit prima dată despre echiparea avioanelor de luptă la o întâlnire cu Putin din 25 iunie. Ulterior, la sfârșitul lunii august, el a spus că aeronava fusese deja echipată pentru a purta arme nucleare.

România contribuie la fondurile NATO cu 1,4 milioane de dolari pentru apărarea Ucrainei, Moldovei, Georgiei și Iordaniei

ACTUALIZARE 14:28 Ministerul Afacerilor Externe anunță acordarea unor contribuții voluntare ale României la fondurile NATO, în valoare de 1,4 milioane de dolari. Fondurile sunt dedicate întăririi rezilienței și capacității de apărare ale Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei și Regatului Hașemit al Iordaniei.

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a transmis către Secretarul general NATO și omologii săi din statele menționate scrisori în care a informat despre decizia luată prin Hotărârea de Guvern 1175, care a stabilit redirecționarea unor fonduri alocate anterior pentru programul NATO de sprijin pentru armata națională afgană, rămase neutilizate.

"Astfel, România va contribui la consolidarea rezilienței și capacității de apărare ale Ucrainei, care se confruntă cu agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Federației Ruse, prin acordarea a până la 400.000 dolari pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistență Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund), ale Republicii Moldova, prin contribuția de până la 600.000 dolari pentru Fondul voluntar de consolidare a capacității de apărare a Republicii Moldova (Moldova Defense Capacity Building Trust Fund), precum și ale Georgiei, prin finanțarea cu până la 300.000 dolari a Fondului voluntar de consolidare a capacității de apărare a Georgiei (Georgia - Defense Capacity Building Trust Fund), țări dintre cele mai afectate de efectele invaziei ruse în Ucraina. Contribuția voluntară la Fondul voluntar de consolidare a capacității de apărare a Regatului Hașemit al Iordaniei (Jordan - Defense Capacity Building Trust Fund) va fi de până la 100.000 dolari", potrivit sursei citate.

Suedia respinge o anchetă comună cu Danemarca şi Germania pentru spărturile conductelor Nord Stream 1 şi 2

ACTUALIZARE 10:52 Suedia a respins planurile de a înfiinţa o echipă oficială de anchetă comună cu Danemarca şi Germania pentru a analiza recentele spărturi ale conductelor Nord Stream 1 şi 2, a declarat un procuror suedez care investighează scurgerile, transmite Reuters.

Mats Ljungqvist, procurorul implicat în ancheta penală a Suediei privind scurgerile de gaze din Nord Stream din zona economică suedeză, a declarat că Suedia cooperează deja cu Danemarca şi Germania în această privinţă.

El a spus că Suedia a respins propunerea pentru o Echipă Comună de Investigaţie (JIT) din partea agenţiei de cooperare judiciară Eurojust, deoarece o astfel de investigaţie comună ar include acorduri legale în baza cărora Suedia ar trebui să împărtăşească informaţii din propria investigaţie pe care le consideră confidenţiale.

SUA sunt „dezamăgite” de UE că nu a scutit Ucraina de la plata datoriei

ACTUALIZARE 10:43 Secretarul trezoreriei SUA, Janet Yellen, s-a declarat vineri „dezamăgită” pe lângă omologii săi europeni că Comisia Europeană nu s-a alăturat grupului de creditori care au fost de acord să suspende rambursarea datoriei ucrainene timp de doi ani, relatează France Presse.

Janet Yellen Speaks at Press Conference at IMF HQ In Washington, DC
Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen. Foto: Profimedia Images

„Aş spune sincer că rămân dezamăgită de faptul că Comisia Europeană nu s-a alăturat grupului de creditori pentru a oferi o scutire de la plata datoriei Ucrainei”, a declarat ministrul economiei şi finanţelor lui Joe Biden, la o întâlnire la Washington în cadrul reuniunilor de toamnă ale FMI şi Băncii Mondiale.

„Ucraina, după cum ştiţi, se confruntă cu un deficit uriaş de finanţare şi are nevoie de sprijinul nostru deplin”, le-a spus ea miniştrilor de finanţe şi comisarilor europeni.

SUA anunţă noi livrări de arme către Ucraina: rachete HIMARS, muniție și blindate de 725 milioane de dolari 

ACTUALIZARE 10.55 Statele Unite au anunţat noi livrări de arme către Ucraina în valoare totală de 725 milioane de dolari, informează sâmbătă DPA. 

Pachetul include sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale medicale, a declarat Casa Albă. "Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei în timp ce îşi apără libertatea şi independenţa cu curaj extraordinar şi determinare fără margini. Capabilităţile (militare) pe care le oferim sunt calibrate cu grijă pentru a face o mare diferenţă pe câmpul de luptă pentru Ucraina", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat.

Pachetul de arme pentru Ucraina provine din stocurile Pentagonului, potrivit Departamentului de Stat american. Aceasta ridică asistenţa militară totală a Statelor Unite acordată Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joe Biden la 18,3 miliarde de dolari.

Putin, luat la rost în public la summitul dictatorilor: "Vrem și noi respect. Ce suntem noi?" 

ACTUALIZARE 10.30 Reproșuri publice pentru Vladimir Putin din partea unuia dintre cei mai loiali aliați ai săi. Președintele din Tadjikistan l-a luat la rost pe omologul său rus și i-a cerut public să trateze cu mai mult respect fostele republici sovietice. 

Mai mult, ca un avertisment subtil, a amintit că nici URSS nu a ținut cont de popoarele mici și că asta a dus la prăbușirea uniunii. Declarațiile au fost făcute la masa rotundă de la summitul CSI, de față cu ceilalți lideri post-sovietici. Unii analiști au spus că aceste critici publice sunt semn că regimul Putin își pierde influența chiar și în curtea din spate. 

„Sunt mămica sau tăticul vostru? Priviți cu ochii voștri!" Fără haine sau lemne de foc, noii recruți ai lui Putin se fură unii pe alții

ACTUALIZARE 10.05 Noile trupe ale Moscovei au fost mobilizate în grabă, iar acest lucru se vede în haosul din ultimele săptămâni. Proaspeții recruți trăiesc în condiții inumane, fără echipamentul și resursele necesare într-un război pentru care nici măcar nu sunt pregătiți. Unii dintre ei chiar au început să fure de la propriii camarazi, după cum mărturisește un recrut în imaginile următoare.

„Într-adevăr, aici îi aduc pe toți recruții, iar toate acestea sunt ale regimentului de aici. După cum a spus adjunctul lui Komarov, nimeni nu va fi relocat până când nu ne primim uniformele. Am luat-o deja pe aceasta de la niște tipi de undeva. Iar asta e pentru civili. Soldații de acolo nu și-au schimbat încă îmbrăcămintea. Pur și simplu ne-au adus, ne-au lăsat aici și asta a fost. Fără încălțăminte, fără absolut nimic. Fără echipament tactic. Iată ce am eu. Vă voi trimite mai târziu toate videoclipurile și pozele cu locul unde am fost trimiși și corturile. Acestea sunt lucrurile pe care le avem cu toții. 

Și noi am ajuns să furăm, până la urmă, pentru că nu există niciun al mod de a trăi aici. Pur și simplu, dacă ieșim din cort, ni se va fura lemnul pentru sobă, ca să nu mai vorbim de lucrurile personale. Acum nu am încălțăminte și nici bani. După cum ne-a întrebat acel adjunct al lui Komarov: «Sunt mămica sau tăticul vostru? Priviți cu ochii voștri!»”. 

Putin: Mobilizarea rezerviștilor se va încheia în două săptămâni 

ACTUALIZARE 9.30 Putin a mai spus, de asemenea, că Rusia nu are planuri „deocamdată” pentru mai multe bombardamente aeriene masive precum cele de săptămâna aceasta, în care a tras peste 100 de rachete cu rază lungă de acțiune asupra țintelor din Ucraina.

Putin a ordonat mobilizarea în urmă cu trei săptămâni, ca reacție la înfrângerile rusești pe câmpul de luptă. El a proclamat, de asemenea, anexarea a patru provincii ucrainene parțial ocupate și a amenințat că va folosi arme nucleare.

Campania lui Putin de mobilizare a atras numeroase critici publice și a dus la un exod al bărbaților care fugeau de război. Oficialii au recunoscut unele greșeli. Membrii minorităților și rezidenții din mediul rural s-au plâns că au fost recrutați în număr mai mare decât etnicii ruși și locuitorii de la orașe.

Putin s-a apărat spunând că linia frontului este prea lungă pentru a o apăra numai cu soldați cu contract. El a spus că 222.000 din cei 300.000 de rezerviști estimați au fost deja mobilizați. „Această acțiune se apropie de sfârșit”, a spus el într-o conferință de presă la finalul unui summit din Kazahstan. „Cred că în aproximativ două săptămâni se vor termina toate activitățile de mobilizare”.

De când a fost dat ordinul de mobilizare, forțele ruse au continuat să piardă teren în estul Ucrainei și în sud.

Washington Post: Elita rusă așteaptă o schimbare a puterii. "Cel mai grav va fi când vor fi aduși morții de pe front"

ACTUALIZARE 9.00 Unii oficiali și oameni de afaceri ruși sunt „devastați și deprimați” din cauza situației de pe frontul din Ucraina și a valului de sancțiuni economice și se așteaptă ca situația economică și politică din țară să se înrăutățească. Mobilizarea forțată a afectat deja popularitatea lui Putin, unul dintre principalii piloni ai legitimității sale ca președinte, spun ei. Situația va fi și mai gravă când de pe front vor începe să fie aduși în țară soldații morți în război. Reprezentanți de rang înalt ai "elitei ruse" au vorbit despre această situație cu jurnaliștii The Washington Post sub rezerva anonimatului. 

Mai mulți oficiali și antreprenori au susținut că sunt probleme pe câmpul de luptă, care nu vor fi rezolvate dacă Rusia atacă zone civile în Ucraina. Victoria e imposibilă. Și înfrâgerea e imposibilă. E ca la șah Rusia ar putea să nu aibă suficiente rachete pentru a continua bombardamentele, au spus ei.

Unul dintre oficiali a declarat că rezervele de rachete se epuizează: "Nimeni nu este mulțumit de situație. Este clar că o victorie militară sau politică este imposibilă. Dar și înfrângerea este imposibilă. Este ca la șah, când fiecare pas ajunge să fie mai rău decât precedentul, dar nu se poate face nimic". 

Citește continuarea AICI

Doi finlandezi au "anexat" locul de parcare al consulului rus și l-au pictat în culorile steagului Ucrainei: "A fost referendum în doi" 

ACTUALIZARE 8.38 Doi finlandezi au pictat locul de parcare al unui consul rus în culorile steagului ucrainean. Ei și-au numit acțiunea rezultatul unui „referendum în doi” privind „anexarea” locului de parcare în favoarea Ucrainei. Autoritățile locale au anunțat că nu vor îndepărta vopseaua. 

Jarno Virtala şi Markus Mattsson au decis să picteze în culorile steagului Ucrainei – galben și albastru – locul de parcare al consulului rus Pyotr Plihin, rezervat special acestuia. Cei doi au spus că a fost o formă de protest față de modul în care Rusia a anexat prin așa zise referendumuri teritorii ale Ucrainei. În acest fel, cei doi finlandezi și-au arătat susținerea pentru ucraineni. Cel care a avut ideea a fost Jarno Virtala, iar după jumătate de oră i s-a alăturat Markus Mattsson. A fost o întâlnire ad-hoc, cei doi necunoscându-se înainte.

ACTUALIZARE 8.30. Şeful administraţiei militare regionale Zaporojie, Oleksandr Starukh, a anunţat, într-un mesaj pe Telegram, că forțele ruse au lansat patru atacuri cu drone în timpul nopţii şi au lovit oraşul cu zece rachete S-300.  

În urma atacului au fost avariate instalaţii de infrastructură.  

”Au izbucnit incendii, dar salvatorii noştri le-au stăpânit la timp. Nu există victime", a scris Starukh. 

El le-a cerut oamenilor să se adăpostească.

Între timp, autorităţile locale au declarat că cinci drone inamice de producţie iraniană au fost interceptate deasupra regiunii vecine Dnepropetrovsk.

Mai mult de 50 de obuze de la lansatoare multiple de rachete şi artilerie grea au lovit districtul Nikopol din aceeaşi regiune, rănind cel puţin două persoane.

La scurt timp după ora 7.00, alerta aeriană a fost declanşată pentru toată Ucraina aşteptându-se noi atacuri.

Zelenski: Trebuie să readucem pacea, victoria şi o vom face

ACTUALIZARE 8.00.Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că ucrainenii vor vor readuce pacea pe teritoriul lor. De asemenea, el a cerut ucrainenilor să încerce o reducere a consumului de energie: "Vreau să mulţumesc tuturor celor care astăzi, în linişte, în tăcere, chiar şi în inimile lor, dar împreună cu întreaga ţară au sărbătorit Ziua Apărătorilor Ucrainei, aflându-se pe teritoriul ocupat temporar sau cu forţa pe teritoriul Rusiei. Ucraina îşi aminteşte de toată lumea. Nu vom lăsa pe nimeni şi nimic ucrainean inamicului. Să-i eliberăm pe toţi ai noştri. Vom returna tot ce este de drept al nostru. Ştim că o putem face. Şi trebuie să o facem. Cu siguranta asa va fi. Trebuie să restabilim pacea. Şi hai să o facem. Trebuie să asigurăm o victorie istorică pentru ţara noastră. Şi va fi. Se pare că inamicul este deranjat. Ascultă ce şi cum îl întreabă pe liderul acestor terorişti când iese la oameni, la jurnalişti. Rusia se află deja în atmosfera înfrângerii sale, deja în atmosfera deznădăjduirii pentru ea însăşi. Au încă ocazia să terorizeze oraşele noastre şi toţi europenii, să şantajeze lumea. Dar nu au nicio şansă. Şi nu va fi, pentru că Ucraina merge înainte."

"Posibilitatea tehnică de alimentare cu energie electrică a fost restabilită în majoritatea regiunilor. Deşi în unele oraşe şi districte, companiile electrice sunt încă forţate să folosească programe de oprire prin stabilizare. Cincisprezece obiective pe care teroriştii ruşi au vrut să le distrugă au fost deja complet restaurate. Le vom restabili pe toate celelalte. Vă atrag atenţia, dragi ucraineni: vă rog, este încă necesar să se limiteze sfătuit consumul de energie electrică în orele de vârf, astfel încât întregul sistem de alimentare să funcţioneze stabil. Este, de asemenea, un element al protecţiei statului nostru", a adăugat el.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri