Rușii deschid centru de recrutare pentru mercenari străini la Moscova după înfrângerile suferite în Ucraina

Data publicării:
Militari ruși în Ucraina.
Separatiști pro-ruși în Donbas, Ucraina. Foto: Profimedia Images

Orașul Moscova va deschide un centru de recrutare special pentru cetățeni străini, a anunțat primarul capitalei ruse, marți, în condițiile în care forțele rusești suferă înfrângere după înfrângere la aproape șapte luni de la începutul invaziei, scrie The Moscow Times.

„Administrația Moscovei va desfășura infrastructură completă și pregătită, la Saharovo, pentru a oferi asistență ministerului rus al apărării în vederea recrutării de cetățeni străini pentru serviciul militar”, a spus Serghei Sobianin într-o postare pe Telegram.

„Autoritățile locale vor face orice este necesar pentru a face ca semnarea contractelor să fie cât mai convenabilă cu putință”, se arată în comunicatul oficial.

Centrul de recrutare se va deschide la centrul de migraței din Saharovo, aflat în suburbiile capitalei ruse. Centrul respectiv oferă servicii și documente pentru cetățenii străini din Rusia.

Anterior, marți, parlamentarii ruși au aprobat o lege pentru simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru străinii care semnează un contract de un an cu armata rusă.

Proiectul de lege ar urma să fie aprobat de camera superioară a parlamentului rus și să fie promulgat de Vladimir Putin.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri