Rușii pun „recompensă” pe Leopard și Abrams: 65.000 de euro oferiți primului soldat rus care va distruge un tanc occidental

Data actualizării: Data publicării:
Tancuri Leopard
Tancuri Leopard 2 germane. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a salutat miercuri anunțul făcut de o companie rusă care a promis acordarea unei „recompense” în valoare de 5 milioane de ruble (circa 65.000 de euro) primului soldat rus care va reuși să distrugă un tanc occidental Abrams sau Leopard 2, promise de țările NATO Ucrainei, informează Reuters.

O companie rusă, Fores, cu sediul în Urali, care produce materiale folosite la fracturarea hidraulică din industria petrolieră, a anunțat zilele trecute că va oferi o recompensă militarilor ruşi care „capturează sau distrug” tancurile Leopard 2, de fabricaţie germană sau Abrams, de fabricaţie americană.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri şi 500.000 de ruble (circa 6.500 de euro) pentru distrugerile ulterioare de tancuri similare.

În prezent, Statele Unite, Germania şi alte câteva ţări europene se coordonează pentru a trimite Kievului zeci de tancuri de luptă avansate în următoarele câteva luni, pentru a ajuta la creşterea capacităţii militare a Ucrainei, în condiţiile în care războiul se apropie de un an.

Tancurile nu au fost încă expediate la Kiev şi ar putea dura câteva luni până când va fi trimisă cea mai mare parte a livrărilor promise.

Decizia de trimitere în Ucraina de tancuri occidentale avansate a fost criticată de Kremlin considerând-o o escaladare periculoasă a conflictului, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că tancurile vor „arde” pe linia frontului.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri