Rușii trag asupra salvatorilor, în zonele inundate după distrugerea barajului Nova Kahovka, acuză Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0781877939
Oameni evacuați din zonele inundate în urma distrugerii barajului Kakhovka în Herson. Foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri despre oamenii care au pierit în inundaţiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka, adăugând că ucrainenii care încearcă să îi salveze pe sinistraţi sunt împuşcaţi de forţele Moscovei, informează dpa.

"Oameni, animale au murit. De pe acoperişurile caselor inundate, oamenii văd oameni înecaţi plutind", a spus el într-un interviu acordat Welt TV, Bild şi Politico, potrivit Agerpres.

Şeful statului ucrainean a acuzat trupele ruse de pe malul sudic al râului Nipru, spunând că forţele de ocupaţie trag în cei care încearcă să salveze oameni.

De asemenea, preşedintele Zelenski s-a declarat dezamăgit de faptul că ONU şi Crucea Roşie nu au reuşit până acum să dea o mână de ajutor. Ar trebui "să fie acolo primii pentru a salva vieţi". Dar "nu sunt acolo!"

După recucerirea zonei din mâinile ruşilor, preşedintele ucrainean a solicitat o anchetă internaţională şi a spus că va invita toţi experţii internaţionali să investigheze incidentul.

Rusia este responsabilă pentru dezastru, dar Kremlinul a subestimat puterea exploziei care a provocat-o, a declarat Zelenski. Moscova a urmărit ca astfel eliberarea zonelor să fie mai dificilă, în aşteptarea contraofensivei ucrainene, a adăugat el."Nu s-au gândit că îşi vor inunda şi teritoriile ocupate", a adăugat el.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri