Rusoaică găsită vinovată pentru că a încercat să își ucidă sosia americană. Cum plănuia să îi fure identitatea

Data publicării:
Viktoria Nasyrova, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită vinovată la acuzaţia de tentativă de omor de către un juriu din New York
Viktoria Nasyrova, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită vinovată la acuzaţia de tentativă de omor de către un juriu din New York. Foto: Twitter/NYPost

O rusoaică a fost găsită vinovată joi de un tribunal din Statele Unite pentru că a încercat să îşi ucidă sosia americană cu un cheesecake otrăvit şi să îi fure identitatea.

Viktoria Nasyrova, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită vinovată la acuzaţia de tentativă de omor de către un juriu din New York, a anunţat procurorul districtului Queens într-un comunicat ciatat de AFP, potrivit Agerpres.

În august 2016, Nasyrova a mers la locuinţa victimei sale, în vârstă de 35 de ani, şi i-a oferit un cheesecake.

La vremea respectivă, cele două femei arătau foarte asemănător, vorbeau rusă, aveau aceeaşi nuanţă a pielii, părul şaten şi multe alte caracteristici fizice comune.

După ce a mâncat prăjitura, victima s-a simţit rău şi şi-a pierdut cunoştinţa.

A doua zi, una dintre prietenele ei a descoperit-o inconştientă. Pastilele împrăştiate în jurul ei păreau a sugera o tentativă de sinucidere, potrivit parchetului.

Când victima s-a întors acasă după o perioadă petrecută în spital, a descoperit că îi lipseau paşaportul şi permisul de muncă, precum şi bijuterii şi obiecte de valoare.

Testele efectuate asupra cheesecake-ului au arătat că prăjitura conţinea Phenazepam, un sedativ foarte puternic, potrivit procuraturii americane.

Viktoria Nasyrova, care locuieşte în Brooklyn, a fost condamnată şi pentru agresiune, sechestrare şi furt.

Durata pedepsei sale urmează să fie pronunţată la 21 martie. Rusoaica riscă până la 25 de ani de închisoare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri