S-a aflat motivul pentru care a fost ucis miliardarul Bob Lee. Cine este bărbatul care l-a înjunghiat pe stradă

Data publicării:
barbat cu haina neagra zambind
Bob Lee, fondatorul Cash App, companie care valorează 40 de miliarde de dolari și a aplicației de plăți cu același nume, a fost înjunghiat mortal FOTO: Facebook

Fondatorul CashApp, miliardarul Bob Lee, a fost înjunghiat de un consultant IT în apropiere de centrul orașului San Francisco, după ce cei doi bărbați s-au certat din cauza surorii suspectului, potrivit documentelor judiciare obținute de NBC News.

Suspectul, Nima Momeni, în vârstă de 38 de ani, l-a condus pe Lee într-o zonă izolată din San Francisco și l-a înjunghiat de trei ori cu un cuțit de bucătărie. Cel puțin una dintre lovituri i-a perforat inima lui Lee.

La un moment dat, sora lui Momeni i-a trimis un mesaj lui Lee, potrivit documentelor.

„Voiam doar să mă asigur că ești bine, pentru că știu că Nima a fost foarte dur cu tine”, a scris ea în mesaj.

„Îți mulțumesc că te-ai comportat elegant. Vă iubesc, ticăloși egoiști”, a mai scris femeia.

Momeni a fost arestat joi dimineață și va fi acuzat de crimă, a spus procurorul districtual din San Francisco. El va fi dus în fața instanței pe 25 aprilie și riscă o pedeapsă de la 26 de ani la închisoare pe viață.

Rechizitoriul procurorilor încearcă să pună cap la cap evenimentele care au dus la crimă.

Lee și un prieten al acestuia au stat într-o cameră de hotel din San Francisco în seara zilei de 3 aprilie, potrivit documentelor. Prietenul, identificat în dosare ca Martorul 1, a observat că Lee a avut o discuție cu Momeni.

Potrivit martorului, Momeni l-a întrebat pe Lee dacă sora lui Momeni a luat droguri sau a făcut ceva nepotrivit” mai devreme în acea zi. Lee a trebuit să-l „liniștească” pe Momeni și să-i spună că „nu s-a întâmplat nimic nepotrivit”, potrivit documentelor.

Mai târziu în acea noapte, o cameră de supraveghere i-a filmat pe Lee și Momeni când au urcat în mașina lui Momeni, în fața apartamentului surorii acestuia. Alte imagini obținute de poliție arată BMW-ul îndreptându-se către o „zonă întunecată și izolată” din apropierea centrului orașului San Francisco.

Cei doi bărbați sunt văzuți apoi împreună pe un trotuar, cu câteva minute înainte ca Momeni să îl înjunghie pe Lee. Momeni a aruncat apoi cuțitul, s-a întors în mașină și a plecat în viteză.

Când polițiștii au ajuns la fața locului în jurul orei 2:30 a.m., conform documentelor, l-au găsit pe Lee inconștient, căzut pe stradă și sângerând „incontrolabil”. Când polițiștii s-au întors să cerceteze zona, au găsit cuțitul pătat de sânge.

„Inculpatul nu a folosit un briceag, ci un cuțit de bucătărie dintr-un apartament. Acesta a fost un atac planificat și deliberat”, spun procurorii.

Dezvăluirea că Lee și Momeni se cunoșteau a pus capăt speculațiilor că creatorul CashApp a fost ucis într-un act de violență întâmplător.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri